ΑθλητισμόςΑρχείο

Ποιοι θα εκπροσωπήσουν την Αργολίδα στην διευρυμένη Γ’ Εθνική

Διευρυμένη θα είναι η Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν, καθώς αντί για 40 ομάδες, που βάσει προκήρυξης θα υποβιβάζονταν φέτος, αποφασίστηκε να πέσουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όσες είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί πριν από τη διακοπή, δηλαδή 20 ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Παναργειακός. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Ναύπλιο 2017, Ερμιονίδα, Κορωνίδα Κοιλάδας θα εκπροσωπήσουν την Αργολίδα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021, με την Ερμιονίδα να εκπροσωπείται για πρώτη φορά από δύο ομάδες σε επαγγελματική κατηγορία. Πιθανότατα και το Ναύπλιο 2017 θα εμφανιστεί με νέο όνομα, μετά και την επερχόμενη συνένωσή του με τον Πανναυπλιακό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και εν αναμονή των αποφάσεων για την Football League, η Γ’ Εθνική τη νέα χρονιά θα απαρτίζεται από 138 ομάδες. Σε αυτόν τον αριθμό υπολογίζονται και οι δευτεραθλητές των κρητικών ΕΠΣ, που θα προβιβαστούν στον κρητικό όμιλο.

Εάν και οι 138 ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, τότε η Γ’ Εθνική θα έχει εννέα ομίλους τη νέα σεζόν των 15 και 16 ομάδων. Ο διαχωρισμός των ομίλων θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια και με βάση τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.