ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μουσείο Καραγκιόζη στο Ναύπλιο προς τιμήν του Γιάννη Κόκκορη

Την πρόθεσή της για ίδρυση Μουσείου του Καραγκιόζη στο Ναύπλιο ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη.

Ένα μουσείο το οποίο θα μας ταξιδέψει στην πορεία αυτής της τέχνης και στην παρουσίαση των λατρεμένων σε όλους μας φιγούρων των ηρώων του Θεάτρου Σκιών. Το μουσείο θα είναι αφιερωμένο στον ντόπιο καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Κόκορη η οικογένεια του οποίου θα βοηθήσει με την παραχώρηση όλου του σχετικού υλικού.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ:

«Έχοντας κάνει πολλές συναντήσεις, συζητήσεις, κινήσεις και σχεδιασμούς με ανθρώπους που διαθέτουν εξιδεικευμένες γνώσεις και συγχρόνως αγαπούν την ιδιαίτερη αυτή τέχνη, φτάσαμε σήμερα στα γραφεία του Δοππατ να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που επισφράγισε την ίδρυση αυτού του Μουσείου στην Πρόνοια και να προχωρήσουμε στην εξεύρεση του χώρου, που απαιτείται.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν όλα όσα χρειάζονται για να φτάσουμε στο στήσιμο ενός σημαντικού πολιτιστικού κυττάρου για την Πρόνοια, για όλη την πόλη μας, για όλο το Δήμο μας και κυρίως για τα παιδιά μας, αφού ο σχεδιασμός του περιέχει και λειτουργία εργαστηρίου βιωματικής προσέγγισης.

Η μαγεία του Θεάτρου Σκιών και ο μπερντές ζωντανεύει στην αγαπημένη Πρόνοια στο Ναύπλιο και ακούει στο όνομα Γιάννης Κόκκορης».