ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μπήκε η τσάπα για τη νέα πτέρυγα στο δημοτικό σχολείο στο Ανυφί. Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν στο κτήριο

Η εκκίνηση των εργασιών για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου στο Ανυφί ανακοινώθηκε από το δήμο Ναυπλιέων.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Κωστούρος «το εν λόγω έργο πρόκειται να αναβαθμίσει την εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αφετηρία μίας σειράς παρεμβάσεων στις κτιριακές υποδομές του Δήμου Ναυπλιέων».

Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Ο δήμαρχος προσθέτει ότι : “Το επόμενο διάστημα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό σε ό,τι αφορά την λειτουργία του σχολείου λόγω των εργασιών που γίνονται, αλλά στην ουσία είναι μια ευχάριστη περίοδος εκπλήρωσης ενός ονείρου για όλη την περιοχή”.

ΜΑΚΕΤΑ ΔΗΜΟΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΥΦΙ

Οι μακέτες του σχολείου είχαν παρουσιαστεί από τον Μάιο του 2019.

Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα το Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου έχει συνολική δυναμικότητα 120 μαθητών. Το οικόπεδο όπου προβλέπεται η προσθήκη αιθουσών στο υφιστάμενο δημοτικό σχολείο έχει εμβαδόν 5022,49 m² και βρίσκεται στην συμβολή μιας δημοτικής οδού με την πρωτεύσασα επαρχιακή οδό 19, στο όριο του οικισμού.

Το ισόγειο του νέου κτίσματος (όπου και θα στεγαστεί ο κύριος όγκος των δραστηριοτήτων του σχολείου) στεγάζει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς και χώρους υγιεινής (W.C. αγοριών-κοριτσιών και ΑΜΕΑ), τις αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, ιατρείο και άλλες βοηθητικές λειτουργίες (κυλικείο, αποθήκη οργάνων κτλ). Στον περιβάλλοντα χώρο, περάν της σημερινής διαμόρφωσης προβλέπεται η κατασκευή στεγασμένου χώρου για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών των παιδιών τις βροχερές ημέρες.

Με το προτεινόμενο έργο θα καλυφθεί η ανάγκη στέγασης των μαθητών του δημοτικού σχολείου λόγω της αναβάθμισης του από 4/θέσιο σε 6/θέσιο.