ΚοινωνίαΑρχείο

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στο Ναύπλιο

Στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουνίου (7 μμ) στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο, προσκαλεί το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του:

«Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε ότι είχε απομείνει σε εργασιακά δικαιώματα. Στόχος των βιομηχάνων και του κράτους είναι να φορτώσουν στις πλάτες μας τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση.Με αφορμή την πανδημία, βρήκαν την ευκαιρία στα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων χρόνων, να προσθέσουν νέα μετις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η “δίκαιη κατανομή βαρών” που προπαγανδίζει ο πρωθυπουργός, σημαίνει για τους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία, αναστολή συμβάσεων, μείωση μισθών, καμία προστασία των χιλιάδων εποχιακών εργαζομένων, απολύσεις. Αντίθετα για την μεγαλοεργοδοσίασημαίνει δισεκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις από την φοροαφαίμαξη του λαού. Ζεστό χρήμα για ακόμα μια φορά στους βιομήχανους που«μπούκωσαν» από τα κέρδη, νέα σκληρά μέτραγια τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι έχουμε αρκετή πείρα. Γνωρίζουμε καλά ότι τα κέρδη και η ανάπτυξη του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια για εμάς σήμαιναν δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις, εντατικοποίηση, ελαστικές μορφές εργασίας, συνεχή υποβάθμιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Κανένα πραγματικό όφελος παρά μόνο σκληρή δουλειά, σακάτεμα, απολύσεις και καθημερινό άγχος για επιβίωση.

Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία!

Δεν θα συμβιβαστούμε με τον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Δυναμώνουμε την αντίστασή μας με οργάνωση στο Συνδικάτο μας. Βάζουμε εμπόδια στα σχέδια τους, διεκδικούμε τη ζωή μας με βάση τις πραγματικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα και τον καθημερινό πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε. Δεν θα βάλουμε πάλι «πλάτη» γιανα συνεχίσουν να πλουτίζουν τααρπακτικά που μας ξεζουμίζουν!

Η δική μας ατομική ευθύνη είναι ο οργανωμένος, συλλογικός και μαζικός αγώνας. Τα προβλήματά μας θα λυθούν, αν δυναμώσουμε την πάλη μας στους χώρους δουλειάς, μέχρι να ανατρέψουμε όλη αυτή τη βαρβαρότητα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις
  • Εισόδημα για όλους
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις
  • Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».