Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ξεκρέμαστο μένει το νοσοκομείο Ναυπλίου αν δεν βρεθεί λύση για τους 42 συμβασιούχους (Vid)

Διαμαρτυρία στο νοσοκομείο Ναυπλίου

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία με πανό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου, καθώς επίσης και σε άλλες υγειονομικές μονάδες του νομού, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία – Πρόνοια.

«Η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ακόμα: «σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια. Με την ανανέωση των συμβάσεων, η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο».

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών οι συμβασιούχοι σε όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας  της χώρας αποτελούν το 25% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων σε αυτά και οι αμείβονται από τα έσοδα των νοσοκομείων και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου προχώρησαν στην δική τους παράσταση διαμαρτυρίας.

Δείτε πλάνα από την κινητοποίηση και δηλώσεις:

 
 

Exit mobile version