ΚοινωνίαΑρχείο

Θρήνος για τον 23χρονο Πελοποννήσιο που έχασε τη ζωή του σε παραλία της Κρήτης

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην οικογένεια του και την πανεπιστημιακή κοινότητα του Ηρακλείου Κρήτης, ο πνιγμός του 23χρονου παλικαριού στην παραλία του Αγιοφάραγγου. Σπουδαστής Πληροφορικής με καταγωγή από την Τρίπολη, είχε πάει για μπάνιο με τους φίλους του αλλά οι ισχυροί νοτιάδες τον παρέσυραν, με την μοίρα να του παίζει ένα άσχημο παιχνίδι.

Ο νεαρός φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης μετέβη το Σάββατο με την παρέα του για να απολαύσουν το μπάνιο τους στο Αγιοφάραγγο. Ωστόσο, τα ρεύματα ήταν ισχυρά με αποτέλεσμα να παρασύρουν τον νεαρό φοιτητή, με τους φίλους του να τον βλέπουν να παλεύει με τα κύματα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές με σκάφος του λιμενικού να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης, ωστόσο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρισκόταν ο άτυχος νέος.

Τελικά, οι λουόμενοι μαζί και κλιμάκιο της πυροσβεστικής κατάφεραν και τον έβγαλαν όμως ήταν αργά καθώς είχε αφήσει ήδη την τελευταία του πνοή.

Στο σημείο βρέθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες όμως να μην μπορούν να του προσφέρουν κάποια βοήθεια.

Ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.