ΚοινωνίαΑρχείο

Ζωντανός μέσα από την γραπτή κληρονομιά του ο Γιάννης Πιτσάκης

Ένας χρόνος πέρασε χωρίς τον Γιάννη Πιτσάκη που με την δημοσιογραφική του πένα άφησε την δική του ανεξίτηλη κληρονομιά στην τοπική ενημέρωση της Αργολίδας.

Σαν σήμερα 7 Ιουνίου 2019 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή προδωμένος από την καρδιά του.

Η κόρη του Κατερίνα Πιτσάκη τον μνημονεύει με τα παρακάτω λόγια:

Ιωάννης Μιχ. Πιτσάκης 7/6/2019. Όλα είναι ένα ψέμα μια ανάσα μια πνοή σαν λουλούδι κάποιο χέρι θα μας κόψει μιαν αυγή (αυτό ήθελες να ακουστεί στο τελευταίο αντίο σου). Ένας χρόνος χωρίς Πιτσακη… Θα μείνεις ζωντανός από την γραπτή κληρονομιά σου, εγώ θα φροντίσω για αυτό…το ετήσιο μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον)

 

Γεννημένος στην Πουλλακίδα, ο Γιάννης Πιτσάκης κατοικούσε στο Άργος, παντρεμένος με την αείμνηστη Γιούλα Μπεσκάκη.

Για περισσότερο από μισό αιώνα υπηρέτησε τη δημοσιογραφία από διάφορα πόστα σε Αργολίδα και Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του συνεργαζόμενος με τοπικές εφημερίδες, όπως η «Αναγέννηση» του Ρηγόπουλου και ο «Φείδων». Έπειτα εξέδωσε το «Θάρρος», από τις πρώτες ημερήσιες εφημερίδες της Αργολίδας. Αργότερα συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Κυριάκο Καλκάνη στις «Ειδήσεις». Εργάστηκε στην ΕΡΤ όπου και είχε καλύψει το σκάνδαλο Κοσκωτά και το ειδικό δικαστήριο το 1992, καθώς επίσης και στον ΑΝΤ1.

Τα τελευταία 24 και πλέον χρόνια είχε επιστρέψει στην Αργολίδα όντας από το 1995 μέχρι και τον θάνατό του ο εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας «Δημοσιογράφος».