ΡεπορτάζΑρχείο

Φωτορεπορτάζ: «Βούλιαξε» δεύτερη μέρα το Ναύπλιο. Ξαφνική επιστροφή στο παρελθόν

Εικόνες από τα παλιά στο Ναύπλιο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πλήθος επισκεπτών ξεχύθηκε στη πόλη και την Κυριακή θυμίζοντας ημέρες… κανονικότητας.

«Βούλιαξαν» από κόσμο πλατείες και κεντρικές οδοί, ενώ μεγάλη ήταν η κίνηση και στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

 

 

Από το πρωί της Κυριακής εκατοντάδες αυτοκίνητα κινούνταν με κατεύθυνση το Ναύπλιο, σχηματίζοντας ουρές, ενώ το πάρκινγκ στο λιμάνι γέμισε και πάλι, θυμίζοντας κάτι από το παρελθόν, πριν το lockdown που έβαλε στον γύψο την οικονομική δραστηριότητα.

Μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν έρθει πολύ περισσότεροι αν τα 12μηνης λειτουργίας τουριστικά καταλύματα με ενοικιαζόμενα δωμάτια είχαν ανοίξει κανονικά όπως αρχικά προβλεπόταν. Πάνω από 1000 κρατήσεις ακυρώθηκαν αλλά αυτό δεν εμπόδισε αρκετό κόσμο να κάνει το δρομολόγιο Αθήνα – Ναύπλιο ακόμα και για μια μονοήμερη Κυριακάτικη εκδρομή.

 

 

Αυτό που προσδοκούσαν οι επαγγελματίες του τουρισμού στη πόλη ως προς την επανεκκίνηση της οικονομίας, έγινε πράξη, τουλάχιστον γι’ αυτό το τριήμερο. Παραπονεμένοι έμειναν κάποιοι ξενοδόχοι που δεν τους επετράπη ακόμα να ανοίξουν.

Για το τι πρόκειται να επακολουθήσει είχε προϊδεάσει η προηγούμενη μέρα του Σαββάτου, όπου η περαντζάδα μας ήταν εξίσου αποκαλυπτική.

 

 

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή να μην παρασυρθούν οι καταστηματάρχες από την αδημονία του κόσμου να βγει και να ξεσαλώσει, καθώς από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφερόμενος σε ανάλογες καταστάσεις στην Μύκονο, έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη εικόνα. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο 60 ημερών σε γνωστό beach bar – εστιατόριο του νησιού, ενώ το ίδιο έγινε και με δεύτερο μαγαζί στην πόλη της Μυκόνου, που έλαβε πρόστιμο για τους ίδιους λόγους.

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τη συνεργασία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.