ΚοινωνίαΑρχείο

SOS για τις Καρέτα Καρέτα στη Πελοπόννησο: Μήπως είναι επικηρυγμένες και δεν το ξέρουμε;

Διαστάσεις γενοκτονίας έχει πάρει ο αφανισμός των χελωνών Καρέτα Καρέτα στις ακτές της Πελοποννήσου. Εκτός από την Αργολίδα όπου δεκάδες θαλάσσιες χελώνες έχουν βρεθεί νεκρές, ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στη Λακωνία.

Ο Σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή» από την Νοτιοανατολική Λακωνίας γράφει στις 6/6: «Τελικά θα καταλήξουμε σαν τον Τσιόδρα. Κάθε απόγευμα στις 6 να ανακοινώνουμε τους θανάτους από τις caretta caretta. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν στον Αρχάγγελο, μία μεγάλη ενήλικη θηλυκή. Που να μείνουν μάνες για να γεννήσουν;»

Με αυτούς τους ρυθμούς «σφαγής» της caretta caretta στις ακτές της Πελοποννήσου σε λίγα χρόνια το είδος που ήδη απειλείται θα εξαφανιστεί.

Οι λιμενικές αρχές περιορίζονται απλά στο να συλλέγουν νεκρές Καρέτα Καρέτα, που μάλιστα οι περισσότερες από αυτές είναι θανάσιμα τραυματισμένες στο κεφάλι.

Μήπως τελικά είναι επικηρυγμένες; Ποια θέση έχει ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ για το θέμα; Τι κάνουν οι υπεύθυνες αρχές για να διαχειριστούν την κατάσταση στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου, η οποία εξελίσσεται σε περιβαλλοντική τραγωδία;

Διαβάστε Ακόμα: