ΟικονομίαΑρχείο

Τί γίνεται με το Open Mall στο Ναύπλιο

Το πρώτο βήμα για την δημιουργία της δράσης Open Mall στο Ναύπλιο, μπαίνει σε πράξη με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κ. Βερδελή και των Συμβούλων που θα εργαστούν σε αυτό το πρότζεκτ, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο, το πρόγραμμα από τη πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου, θα επιμελείται Αρχιτεκτονικά ο Π. Παπασωτηρίου, για την ανάδειξη ταυτότητας της Εμπορικής Περιοχής  και για όλες τις επιμέρους ενέργειες της  προετοιμασίας και υλοποίησης του έργου ο Οικονομολόγος Γ. Παπαδημητρίου.

Οι έμποροι ανακοίνωσαν ότι στη συνάντηση αυτή «συζητήθηκαν τα διαδικαστικά, παρουσιάστηκαν οι ιδέες, αναφέρθηκαν τα σημεία που πρέπει να δοθεί ώθηση και είμαστε σίγουροι ότι το Ναύπλιο θα έχει πια τη δική του Εμπορική Ταυτότητα και τα καταστήματα της πόλης θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα τους, θα αναβαθμιστούν  και θα αναδείξουν την τοπική αγορά».

Στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.
Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που α) θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και αισθητική της περιοχής παρέμβασης και β) θα οργανώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου στοχεύουν να συντελέσουν σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την ποιοτική εξυπηρέτηση αυτών, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, στην τόνωση της αγοράς στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και την επανεδραίωσή τους ως ελκυστικούς προορισμούς για αγορές, διασκέδαση και κέρδος, με τελικούς ωφελούμενους τόσο τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών της οικονομικής κρίσης όσο και τους ίδιους τους καταναλωτές.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, με μετατόπιση του κέντρου του σχεδιασμού από τη μεμονωμένη επιχείρηση στον δημόσιο χώρο. Το «Οpen Mall» δεν θα είναι μια σύνδεση κάποιων επιχειρήσεων που έτυχε να συνυπάρχουν χωρικά, αλλά θα λειτουργεί ως «τοπόσημο» για την πόλη.