ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Προχωράει το Αθλητικό Κέντρο στη Βυτίνα

Τις περιοχές της Βυτίνας και της Νυμφασίας καθώς και την ιστορική Μονή Παναγίας Κερνίτσας, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Τρίτη 9 Ιουνίου.  Σκοπός της επίσκεψης, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, ήταν η εξεύρεση του χώρου στον οποίο θα δημιουργηθεί το αθλητικό κέντρο Βυτίνας.

“Ο χώρος εξευρέθη” τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι θα παραχωρηθεί δωρεάν στην Περιφέρεια:  “Γρήγορα θα υπογραφεί το χρησιδάνειο και θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελετών για το αθλητικό κέντρο, για ένα έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή και θα την βοηθήσει οικονομικά, ενώ θα δώσει διεξόδους στην αθλούμενη νεολαία της ευρύτερης περιοχής” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι επιδίωξη είναι στο εν λόγω αθλητικό κέντρο να γυμνάζονται δωρεάν ομάδες των μικρών κατηγοριών από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έρχεται ο Βορίδης

Eν τω μεταξύ, τη Βυτίνα θα επισκεφθεί την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουνίου, περί το μεσημέρι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο οποίος αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης -ο οποίος θα συνοδεύσει τον υπουργό στην πιο πάνω περιοχή-, είναι μέσα από συνεργασία του υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου Γορτυνίας, να υπάρξει  αξιοποίηση του κτήματος Τριανταφυλλίδη, για τον σκοπό τον οποίον επιτάσσει η διαθήκη του δωρητή.