ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ερωτηματικά Χειβιδόπουλου για το κόστος του κολυμβητηρίου

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Τάσσου Χειβιδόπουλου «Δυνατή πόλη ξανά» απευθύνει ερωτηματικά σχετικά με το τελικό κόστος του κολυμβητηρίου, το οποίο βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, ενώ παράλληλα αναρρωτιέται πότε θα λειτουργήσει.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Κολυμβητήριο Άργους. Κανείς δεν γνωρίζει σε τι κόστος θα φτάσει τελικά και πότε θα μπορέσει να δοθεί σε χρήση αυτό το πολύπαθο κολυμβητήριο Άργους.

Αφού ολοκληρώθηκε η μελέτη και δημοπρατήθηκε με τυμπανοκρουσίες από τη Δημοτική Αρχή, ξεκίνησε η κατασκευή του και μαζί τα όργανα και πιο συγκεκριμένα:

  • Δεν είχε συμπεριληφθεί η κατεδάφιση των υπαρχόντων κτισμάτων στο οικόπεδο, τα οποία κατεδαφίστηκαν εκτός της υπάρχουσας εργολαβίας με επί πλέον κόστος.
  • Αυξήθηκε το βάρος του μεταλλικού σκελετού από την αρχική μελέτη κατά 62% περίπου (από 66500 Kg σε 107689 Kg).
  • Άλλαξαν σχεδόν όλες οι περιγραφόμενες από τη μελέτη ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
  • Αφαιρέθηκαν όλα τα είδη υγιεινής και οι βρύσες, αλλά παρέμεινε το κόστος τοποθέτησης αυτών.
  • Αφαιρέθηκε η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
  • Συντάχθηκαν 4 ανακεφαλαιωτικοί πίνακες και τρία πρωτόκολλα καθορισμού τιμών για νέες εργασίες επί του συμβατικού αντικειμένου, με συνολικό κόστος 683.977,59€ (με το Φ.Π.Α).
  • Υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση συνολικού ποσού 310.426,11€ (με το Φ.Π.Α.), επί της οποίας μάλιστα συντάχθηκε και 2ος ανακεφαλαιωτικός πίνακας.

 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ενώ όλοι πιστεύαμε, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι το έργο έχει τελειώσει, όπως άλλωστε φαίνεται και από το πέρας των προθεσμιών και των παρατάσεων, πληροφορούμαστε μέσω της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ (ΑΔΑ : 9ΩΔΟΩΨΔ-1ΩΤ), ότι ο Δήμος Άργους – Μυκηνών διακηρύσσει την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, ΔΙΚΤΥΟ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ» με προϋπολογισμό 160.000€ (με το Φ.Π.Α.).

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 1.154.403,70€ αντί για 683.977,59 € της σύμβασης.

Τελικά μπορεί να μας πληροφορήσει κάποιος υπεύθυνα, πόσο θα κοστίσει αυτό το κολυμβητήριο και πότε θα καταστεί λειτουργικό και επισκέψιμο από τους πολίτες;»