ΚοινωνίαΑρχείο

Υπόνοιες για εμπρησμό στο Κρανίδι και πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς

Υποψίες για εμπρησμό στη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Τζέμι Κρανιδίου, δίπλα στο ξενοδοχείο με τους μετανάστες, εκφράζονται δια στόματος του ίδιου του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλου, ο οποίος σε δήλωσή του επισημαίνει: «Το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Προκλήθηκαν αρκετές ζημιές σε παρακείμενα κτήματα και σπίτια. Σβήστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Διενεργείται έρευνα από τη Διοίκηση της Π. Υ. Αργολίδας, γιατί υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες εμπρησμού».

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ένταση προκλήθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» από μια ομάδα 50 ατόμων.

Ενώ η καραντίνα ακόμα δεν έχει λήξει, οι μετανάστες για άγνωστους λόγους και με οργανωμένο σχέδιο, άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς που φυλάνε τη δομή. Κάποιοι άλλοι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά σε στρώματα που τα πέταξαν έξω με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να εξαπλωθεί σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης, παρουσιάζοντας μία άλλη εκδοχή για το πως ξέσπασε η φωτιά.

Η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργολίδας διενεργεί έρευνα για την φωτιά, χωρίς να έχει προβεί σε κάποια σύλληψη.