ΚοινωνίαΑρχείο

Crash test για ραδιοερασιτέχνες από την Λακωνία μέχρι την Αργολίδα

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Νομού Λακωνίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου φιλοξενήθηκε στον υπαίθριο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπου και πραγματοποίησε επιτυχώς, πρώτα σε τοπικό επίπεδο, Άσκηση Τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας και στην συνέχεια την Πανελλήνια Διασυλλογική Άσκηση Τηλεπικοινωνιών Ομάδων Εκτάκτων Αναγκών.

Αφού έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τον σκοπό και την αποστολή των Ραδιοερασιτεχνών-Ασυρματιστών ,την λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου, στους παρευρισκόμενους, πραγματοποιήθηκαν επαφές μέσω ασυρμάτου με τη Νεάπολη Λακωνίας, με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς, με την περιοχή Βέροια Πάρνωνα, με το Γύθειο, με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Πάρνωνα, με την περιοχή Αγγελώνα, με την Ελίκα Λακωνίας, με την Μεσσηνία, με την Αρκαδία και με την Αργολίδα.

Στη συνέχεια διεξήχθη η Διασυλλογική Πανελλαδική Άσκηση Τηλεπικοινωνιών Ομάδων Εκτάκτων Αναγκών υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) και την συνδρομή της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.).

Η άσκηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:30 από μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου Νίκωνας Τζινιέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας Γεώργιος Πουλοκέφαλος, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Κουλογεωργίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας, Πύραρχος Γεώργιος Αλικάκος και ο Διοικητής της Π.Υ. Σπάρτης, Αντιπύραρχος Διαμαντής Τσολομίτης.