Πολύ χαμηλή η ανεργία στο Μοριά
Οι προοπτικές ανάπτυξης μιας περιοχής διαφαίνονται και από τις δημογραφικές τάσεις και τους σχετικούς δείκτες. Σε περιοχές όπου οι οικονομικές ευκαιρίες είναι μειωμένες και οι κοινωνικές συνθήκες δυσμενέστερες, ο πληθυσμός μειώνεται τόσο λόγω λιγότερων γεννήσεων όσο και λόγω μετανάστευσης προς άλλες περιοχές της χώρας και το εξωτερικό. Συνήθως μεταναστεύουν νεότερα άτομα, οπότε ο πληθυσμός σε αυτές τις περιοχές τείνει να έχει αυξημένη ηλικία και ο λόγος ηλικιωμένων ατόμων που χρειάζονται στήριξη προς τα άτομα παραγωγικής ηλικίας τείνει να είναι υψηλότερος.
Την περίοδο 2015-2019, η ταχύτερη μείωση του πληθυσμού καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία (-3,4% για το σύνολο της περιόδου) και τη Δυτική Ελλάδα (-2,7%). Ακoλουθούν η Αττική (-2,1%) και θ Θεσσαλία (-2,0%). Αύξηση του πληθυσμού καταγράφεται σε τρεις περιφέρειες της χώρας, στην Κρήτη (0,5%), το Νότιο Αιγαίο (2,7%) και το Βόρειο Αιγαίο (11,8%). Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, αναδεικνύεται το μέγεθος της πρόκλησης που προέρχεται από την ισχυρή ροή μεταναστών λόγω της προσφυγικής κρίσης.
Παρ`όλο που τα δεδομένα για την οικονομία της Πελοποννήσου είναι θετικά η περιοχή παρουσιάζει μειωμένο κατακεφαλήν εισόδημα, χαμηλότερο από τον μέσο όρο της χώρας.