ΕργασίαΑρχείο

Τσουνάμι προσλήψεων σε υπουργεία, φορείς και δήμους μέσα στο καλοκαίρι

Μόνιμες και εποχικές προσλήψεις αναμένεται να πραγματοποιήσουν δήμοι, υπουργεία και άλλοι δημόσιοι φορείς για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό.

Νέα προκήρυξη 152 ατόμων αναμένεται να βγει το επόμενο διάστημα. Η προκήρυξη αναμένεται να φτάσει στα γραφεία του ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Αμεσα αναμένεται να σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η νέα προκήρυξη του υπουργείου Υγείας που αφορά στην πρόσληψη 1.209 μόνιμων υπαλλήλων στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός του υπουργείου Υγείας θα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) και θα γίνει με διαδικασίες εξπρές.

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η προκήρυξη 3Κ/2020 που αφορά στην πρόσληψη 187 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης εγκρίθηκαν και δρομολογούνται 3.700 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις. Μέσω πέντε συνολικά εγκριτικών αποφάσεων αποφασίστηκε η πρόσληψη εποχικών που θα ενισχύσουν τους ΟΤΑ για τις ανάγκες της θερινής σεζόν. Πρόκειται για επιχειρήσεις όπως ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας, πολιτισμού, γυμναστηρίων, περιβάλλοντος και εκμετάλλευσης παραλίας. Οσοι προσληφθούν θα υπογράψουν οκτάμηνες, εννεάμηνες και εντεκάμηνες συμβάσεις εργασίας. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ναυαγοσώστες, μηχανικοί, εργάτες καθαρισμού, διοικητικοί υπάλληλοι, εργάτες γενικών καθηκόντων, γυμναστές, χειριστές μηχανημάτων, οικοδόμοι, εργοδηγοί, καθηγητές μουσικής, χορού, δραματικής τέχνης, εικαστικών, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, διδακτικό προσωπικό παραδοσιακών χορών, ρομποτικής, υπεύθυνοι προμηθειών, νυχτοφύλακες, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων κ.ά. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

Με εποχικό προσωπικό θα ενισχυθεί ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.). Συνολικά έχουν εγκριθεί και θα γίνουν 50 προσλήψεις υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου χρονικής διάρκειας έως 8 μηνών, με τη διαδικασία του άρθρου 20 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει σήμερα, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών των Υποκαταστημάτων ΕΛΓΑ Βέροιας, Κοζάνης και Λάρισας, προκειμένου να διενεργηθούν άμεσα οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις των εκτεταμένων ζημιών που έχουν σημειωθεί λόγω παγετού σε καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων καθώς επίσης και λόγω πλημμυρών, ως εξής: Βέροιας 30, Κοζάνης 10 και Λάρισας 10.

 

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται αίτημα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πρόσληψη 139 τελωνειακών σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα ωστόσο με έγγραφο του ΑΣΕΠ που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η διαδικασία δεν θα γίνει με την έκδοση νέας ανοικτής προκήρυξης προς όλους αλλά για να επιταχυνθούν οι προσλήψεις θα προσλάβουν από τους επιλαχόντες που προέκυψαν από μια παλαιότερη προκήρυξη και συγκεκριμένα την 1Γ/2017. Αυτό σημαίνει ότι στην προκήρυξη που θα βγάλει άμεσα ο ΑΣΕΠ θα ζητηθούν τα δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει και τότε οι υποψήφιοι της 1Γ/2017 και αφού ταυτοποιηθούν ότι ταιριάζουν θα προχωρήσουν στην αναγγελία των επίσημων προσλήψεων. Επειδή δεν πρόκειται για νέα πρόσκληση, η διαδικασία θα κινηθεί γρήγορα και η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στον Ιούνιο. Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνουν ηλεκτρονικά στο asep.gr

36 μόνιμες θέσεις σε ΙΦΕΤ, ΤτΕ και ΑΔΑΕ

Σχέδιο προκήρυξης επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής ΕΔρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ) για την πλήρωση 26 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για την πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΥΕ κατηγορίας και στην Τράπεζα της Ελλάδος για την πλήρωση 6 θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η προκήρυξη αφορά αιτήματα φορέων που μαζεύτηκαν και θα εκδοθούν σε ένα ενιαίο διαγωνισμό. Οι ειδικότητες για τις θέσεις στον ΙΦΕΤ αφορούν ΔΕ Γενικών Καθηκόντων, ΤΕ Λογιστικού, ΠΕ Φαρμακοποιών κ.ά.

Η νέα προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.