Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ξεκινούν οι προσφορές για τον Ψαρομαχαλά

Ψαρομαχαλάς

Τα τεύχη δημοπράτησης για την ανάπλαση της περιοχής του Ψαρομαχαλά αναρτήθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν φάκελο προσφοράς μέχρι και τις 7 Ιουλίου.
Μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου θα ανοιχτούν οι φάκελοι, ώστε να βγει ο πλειοδότης και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις θα ξεκινήσει το έργο αμέσως μετά την ανακήρυξη του εργολάβου.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης του έργου: «O αποκαλούμενος «Ψαρομαχαλάς» αφορά στην «συνοικία των ψαράδων» της πόλης του Ναυπλίου, είναι από τις πιο παλιές και γραφικές συνοικίες της πόλης και εκτείνεται στους πρόποδες της βορειοδυτικής Aκροναυπλίας, πάνω από την οδό Σταϊκοπούλου.

Το έργο ανάπλασης αφορά στην πεζοδρόμηση και αναβάθμιση της περιοχής μελέτης και περιλαμβάνει την πλακόστρωση της, την επισκευή των μαρμάρινων ή τσιμεντένιων σκαλοπατιών στις δρομόσκαλες, την επισκευή ή συμπλήρωση των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων ή λυμάτων, την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και των φωτιστικών σωμάτων καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων και κατασκευών.

Η πλακόστρωση τόσο στους δρόμους όσο και στην πλατεία θα είναι ενιαία υψομετρικά καταργώντας την υφιστάμενη ανισοσταθμία με τα πεζοδρόμια ή με την διαμόρφωση στην πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα.

Ενδεικτικά οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής: Καθαίρεση ασφάλτου, καθαίρεση πεζοδρομίων και διαμορφώσεων, εκσκαφές, επισκευή δικτύων, κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση επιπλέον σωλήνων για μελλοντική υπογειοποίηση άλλων ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων, αφαίρεση μαρμάρινων σκαλοπατιών, κατασκευή υπόβασης και επανατοποθέτηση, διάστρωση της περιοχής με θραυστό υλικό και οπλισμένο σκυρόδεμα, επισκευή δρομόσκαλων από τσιμέντο με έγχρωμη τσιμεντοκονία, επίστρωση με μάρμαρα σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο, διαμόρφωση προσεγγίσεων και οδεύσεων ΑμεΑ, καθαίρεση παλαιών φωτιστικών, τοποθέτηση νέων επιτοιχίων φωτιστικών σύμφωνα με εγκεκριμένη φωτομετρική μελέτη, καθαρισμός, σήμανση ανάδειξη και φωτισμός διατηρητέων κρηνών, μεταφορά αγάλματος Αγγέλου Τερζάκη, τοποθέτηση μαρμάρινων πινακίδων στα κτίρια με ιστορικά ενδιαφέροντα στοιχεία και λοιπές εργασίες».

Το ύψος του προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται σε 1.162.000,00 €

 

Exit mobile version