ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ένα Κλειστό Γυμναστήριο που έμεινε στα σκαψίματα και 200.000 ευρώ που περιμένουν να ξοδευτούν

Ενημέρωση της πορείας του έργου σχετικά με το κλειστό γυμναστήριο και την υλοποίηση της δωρεάς του αείμνηστου ευεργέτη μας Κώστα Δημότση ή Έλληνα, ζητά να γίνει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου, ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας και επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας καλείται να μας ενημερώσει για την πορεία του έργου. Τι έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, αν έχει ολοκληρωθεί ο τεχνικός φάκελος του έργου, τι εργασίες είχαν ανατεθεί τη δημοτική περίοδο 2010-2014, τι εργασίες είχαν ανατεθεί τη δημοτική περίοδο 2014-2019, τι εργασίες πραγματοποιήθηκαν την τρέχουσα δημοτική περίοδο που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στο κτήμα που δωρίσθηκε από τον αείμνηστο δωρητή Κώστα Δημότση ή Έλληνα με την παρότρυνση και την καθοδήγηση του πρώην Δημάρχου κ. Δ. Καμιζή, έχουν πραγματοποιηθεί «συμβολικές χωματουργικές εργασίες». Κάποια σκαψίματα για κάποιες πρώτες αδειοδοτήσεις και αυτή η υφιστάμενη εικόνα είναι για πάρα πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα «μείναμε στα σκαψίματα» – βλέπε φώτο.

 

Επειδή εισερχόμαστε σιγά – σιγά σε μία νέα κανονικότητα, η ενημέρωση αυτή σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου κρίνεται όχι μόνο απαραίτητη αλλά και αναγκαία και χρειάζεται να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα.

1) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκληρωμένη μελέτη – τεχνική περιγραφή για το συγκεκριμένο έργο;

2) Αν έχει ωριμάσει και αν έχει όλες τις νόμιμες εγκρίσεις για να μιλάμε για έτοιμο έργο προς χρηματοδότηση.

3) Ποιες άλλες ενέργειες απαιτούνται και ποιος είναι ο προγραμματισμός τους;

4) Ποιο είναι το τελικό ποσό του προϋπολογισμού για την εκτέλεση – κατασκευή του συγκεκριμένου έργου;

5) Πως θα αξιοποιηθούν τα 200.000 ευρώ της δωρεάς και τι άλλα χρήματα απαιτούνται; Ποιες πηγές χρηματοδότησης μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να σεβαστούμε τη βούληση του δωρητή μας, να κάνουμε το όραμα;

 

Όπως έχω επισημάνει τόσο στον Δήμαρχο κ. Γ. Γεωργόπουλο όσο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του έτυχε και μας έτυχε η μοίρα να λύσουμε χρονίζοντα προβλήματα, να επανακινήσουμε όλους τους μηχανισμούς για να λυθούν εκκρεμότητες έργων και εργασιών χρόνων.

Απαιτείται να σεβαστούμε τη βούληση του δωρητή μας, να κάνουμε το όραμα του πράξη, να δώσουμε στις νέες γενιές του τόπου μας ένα αθλητικό κέντρο με σύγχρονες προδιαγραφές, να ικανοποιήσουμε το αίτημα των αθλητικών Συλλόγων και της Δ.Κ. Κρανιδίου.

Τίποτα δεν πρέπει να μείνει στάσιμο, εμείς θα είμαστε όλοι εδώ για να μη μείνουμε πλάι στην απραξία. Είναι θέμα αρχής να τιμήσουμε με τις πράξεις μας και με τα έργα μας τους δωρητές μας και όλους αυτούς που πρωταγωνίστησαν σε αυτές τις δωρεές για να έρθουν αυτές στο Δήμο Ερμιονίδας.

Όλα τα κρίσιμα θέματα προς ενημέρωση, υλοποίηση και ενέργεια στο Δημοτικό Συμβούλιο».