ΟικονομίαΑρχείο

Κλείνει και η Πειραιώς στο Λεβίδι;

Συνεχίζεται η βροχή των λουκέτων στα Υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Πελοπόννησο. Σειρά έχει τώρα το υποκατάστημα στο Λεβίδι, όπου ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρόμενος για την πρόθεση της Τράπεζας.

Στην επιστολή του ο κ. Τζιούμης σημειώ νει ότι το κινητό συνεργείο της Τράπεζας σας που εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου του Δήμου μας, αλλά και κατοίκων όλου σχεδόν του Δήμου Γορτυνίας.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω», σημειώνει «ότι πρόκειται για μία μεγάλη σε έκταση περιοχή, με αρκετά τουριστικά χωριά, αφενός, που φιλοξενούν χιλιάδες τουρίστες κατ’έτος και αφετέρου με αρκετά δύσβατα χωριά όπου διαμένουν πολλοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που θα δυσκολευτούν πολύ να εξυπηρετηθούν, αν κλείσετε το κινητό συνεργείο σας στο Λεβίδι.

Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τις αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα προκαλέσει στη ζωή των κατοίκων μια τέτοια πράξη. 

Εκτιμώ επίσης, ότι και στην τράπεζά σας θα δημιουργούσε αρνητικό αντίκτυπο, σε όλο το Δήμο, μία τέτοια απόφαση.

Θα σας παρακαλέσω, λοιπόν, θερμά να αποφασίσετε, όχι μόνο με αυστηρά τραπεζικά-οικονομικά κριτήρια, αλλά και με κοινωνικά κριτήρια, τη συνέχιση της λειτουργίας του κινητού συνεργείου της τράπεζά σας στο Λεβίδι», καταλήγει.