ΡεπορτάζΑρχείο

Βίντεο – ντοκουμέντο με διαρρήκτη την ώρα που μπουκάρει σε εργοστάσιο της Αργολίδας

On camera καταγράφηκε ένας από τους κλέφτες την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στον χώρο εργοστασίου στο Κουτσοπόδι Άργους γύρω στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής (19/6).

Οι κλέφτες αφού κατάφεραν να ανέβουν στον δεύτερο όροφο και να μπουν στα γραφεία της επιχείρησης, στη συνέχεια αφαίρεσαν την εσωτερική και εξωτερική μονάδα από ένα air condition, καθώς επίσης μπαταρίες από μηχανήματα στο χώρο παραγωγής και χάλκινα καλώδια από άλλα κλιματιστικά.

Η ζημιά σε πρώτη φάση εκτιμάται περίπου στα 15.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται ώστε να διαπιστωθεί τι άλλο έχει κλαπεί.

Η αστυνομία με το που κατέφθασε στο σημείο τσέκαρε για αποτυπώματα και παράλληλα ερευνά το βιντεοληπτικό υλικό στην προσπάθειά της να φθάσει στα ίχνη των δραστών. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες φορούσαν γάντια, οπότε δεν προκύπτουν σημαντικά ευρύματα από τα αποτυπώματα.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το παρακάτω βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένας από τους κλέφτες να εισέρχεται εντός του εργοστασίου, σε δύο φάσεις, κάνοντας μάλιστα πολύ θόρυβο. Ο διαρρήκτης καταγράφεται αρχικά στο ισόγειο να προχωρά ανενόχλητος, ενώ στη συνέχεια έχει ανεβεί στα γραφεία, όπου σπάζει την πόρτα για να μπει.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη επιχείρηση μπαίνει στο στόχαστρο κλεφτών καθώς πέρσι, μεταξύ άλλων, είχαν κλέψει ένα ολόκληρο κλαρκ, διάφορα άλλα υλικά, αλλά και το καταγραφικό του video, προκαλώντας ζημιά που έφθανε τα 60.000 ευρώ.

Η νέα αυτή κλοπή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων περιστατικών όχι μόνο σε επιχειρήσεις, αλλά και σε αγροκτήματα με στόχο κυρίως μηχανολογικό εξοπλισμό και μεταλλικά αντικείμενα.

Τα χωριά του Άργους είναι ουσιαστικά ανοχύρωτα και έρμαιο εγκληματικών ομάδων που συνεχίζουν να λυμαίνονται την περιοχή, προβληματίζοντας έντονα επιχειρηματίες και αγρότες που βλέπουν τις περιουσίες τους να μπαίνουν κάθε τρεις και λίγο στο στόχαστρο ληστών και πλιατσικολόγων.