Το γκολφ της Κοιλάδας και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στο φυσικό περιβάλλον είναι θέματα τα οποία ενδελεχώς έχουν αναφερθεί στο παρελθόν από τον «Αναγνώστη Πελοποννήσου».
Οι Υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και oι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου, παρέστησαν χτες στην τελετή θεμελίωσης του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος “KILADA” του Ομίλου «Dolphin Capital» στην Ερμιονίδα Αργολίδας, της πρώτης τουριστικής επένδυσης η οποία εντάχθηκε στο Νόμο περί Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και έλαβε οικοδομική άδεια μέσα σε 15 μέρες όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Στην τελετή ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι Γενικοί Γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας και Πολιτισμού, κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος.
Κάθε επένδυση είναι πραγματικά ευπρόσδεκτη, όμως κάθε πράγμα έχει και την τιμή του.
Μπορεί η Κυβέρνηση και τα κόμματα να έτρεξαν να χαιρετίσουν την μεγάλη επένδυση, όμως χρειάζεται να ξεδιαλυθούν τρία απλά ερωτήματα:
1) Είναι έτοιμος ο βιολογικός του Κρανιδίου να δεχτεί λύματα μιας τόσο μεγάλης μονάδας;
2) Ποιος θα πληρώσει την επέκτασή του, για να λειτουργήσει σωστά και χωρίς προβλήματα για το κλειστό κόλπο της Κοιλάδας;
3)Η κατανάλωση νερού θα αυξηθεί σαν να συνδέεται μια πόλη σαν το Ναύπλιο στο υπάρχον δίκτυο. Πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα και ποιος θα αναλάβει το κόστος;
Η Εταιρία σίγουρα δεν θα προέβαινε σε μια τόσο μεγάλη επένδυση, αν πρώτα δεν είχε διασφαλίσει κάποια εχέγγυα από πλευράς πολιτείας όλων των βαθμίδων.
Η επένδυση στο σύνολο της θα υπερβεί τα 400 εκατομμύρια ευρώ και είναι το 4ο μεγάλο έργο που κατασκευάζει ο όμιλος Dolphin Capital στην Ελλάδα, μετά το Amanzoe, το Nikki Beach και το One & Only στην Τζια.
Επομένως εφορεία αρχαιοτήτων, Δήμος Ερμιονίδος, Περιφερειακή Διοίκηση και κεντρική διοίκηση θα πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα, ώστε οι κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας, που μένουν μέρες χωρίς νερό ή τρέχει θαμπό νερό από τις βρύσες τους, να γνωρίζουν αν πράγματι «σηκώνει» η περιοχή μια τέτοια επένδυση και φυσικά ποιο είναι το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.