ΚοινωνίαΑρχείο

ΑΜΕΑ «έφαγαν πόρτα» σε Καραθώνα, Τολό, Δρέπανο, Κονδύλι (Pics)

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του δήμου Ναυπλιέων προχώρησαν την Κυριακή ΑΜΕΑ της Πελοποννήσου, που δοκίμασαν να κάνουν το πρώτο τους καλοκαιρινό μπάνιο στις βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες, οι οποίες διαθέτουν ειδικές ράμπες για την πρόσβαση στη θάλασσα.

 

UPDATE: Διευκρινήσεις του δήμου Ναυπλιέων

 

 

Δημοσιοποιώντας φωτογραφίες από τις παραλές Καραθώνα, Τολό, Δρέπανο, Κονδύλι οι ΑΜΕΑ καταγγέλλουν ότι και στις τέσσερις παραλίες τα μηχανήματα “Sea Access” παρέμεναν κλειδωμένα στο χώρο των αποδυτηρίων Α.με.Α., ενώ ήταν κλειδωμένες και οι τουαλέτες Α.με.Α.

Επισημαίνουν ακόμα ότι κανείς δεν υπήρχε στο χώρο, ώστε να τους ενημερώσει για τη χρήση των μηχανημάτων πρόσβασης στη θάλασσα.

 

 

Ακόμα τονίζουν ότι μερικοί φορητοί διάδρομοι δεν έφταναν καν μέχρι τη θάλασσα και κάποιοι άλλοι είχαν ήδη θαφτεί με άμμο.

Αναφορικά με τα parking Α.με.Α. επισημαίνουν ότι χρησιμοποιούνταν από μη δικαιούχους δυσκολεύοντας να σταθμεύσουν κάπου κοντά.

 

 

Οι φωτογραφίες και η σχετική ανακοίνωση έγινε από τους τα «Α.με.Α. εν δράσει…» είναι ομάδα ΑΜΕΑ αποτελούμενη από άτομα με αναπηρία και μη, με σκοπό την ενεργή συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των απλών πολιτών και της ενημέρωσής τους πάνω σε θέματα Αναπηρίας με σκοπό την διευκόλυνση της ποιότητας ζωής των Α.με.Α.

 

 

Όπως τονίζουν ακόμα στην ανακοίνωσή τους η οποία συνόδευε το φωτογραφικό υλικό «Οι “ΑμεΑ εν δράσει” παρασυρόμενοι και παραπλανώμενοι από τις ανακοινώσεις του Δήμου Ναυπλιέων για την εγκατάσταση αυτόνομων μηχανημάτων πρόσβασης στην θάλασσα για Α.με.Α. ( Sea Access ), την Κυριακή 21.06.2020 επισκέφτηκαν και τις 4 ανακοινωθέντες παραλίες (Καραθώνα, Τολό, Δρέπανο, Κονδύλι) για να απολαύσουν το Δικαίωμα στη Θάλασσα αλλά άδικος κόπος».

Και προσθέτουν ακόμα: «Ελπίζουμε οι αρμοδιότητες του Δήμου Ναυπλιέων να μην περιορίζονται μόνο στην προμήθεια των μηχανημάτων, με τις γνωστές παραμέτρους αλλά και στην λειτουργία, φύλαξη και συντήρηση των μηχανημάτων και εγκαταστάσεων».