ΚοινωνίαΑρχείο

Η αυτοψία των ΑμεΑ στις παραλίες του Ναυπλίου και οι προβληματισμοί (Vid)

Την δική του απάντηση δίνει ο Κώστας Θεμελής στον Δήμο Ναυπλιέων με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τις ράμπες ΑμεΑ σε τέσσερις παραλίες της περιοχής που είναι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία, όταν Άτομα με αναπηρία έσπευσαν εκεί για να κάνουν το μπάνιο τους πέντε μέρες μετά τις ανακοινώσεις του Δήμου για τα sea access, και …«έφαγαν πόρτα».

Δημοσιοποιώντας φωτογραφίες από τις παραλίες Καραθώνα, Τολό, Δρέπανο, Κονδύλι οι ΑΜΕΑ κατήγγειλαν ότι παντού τα μηχανήματα “Sea Access” παρέμεναν κλειδωμένα στο χώρο των αποδυτηρίων Α.με.Α., ενώ ήταν κλειδωμένες και οι τουαλέτες Α.με.Α.

Ο δήμος Ναυπλιέων με τη σειρά του χαρακτήρισε βιαστικές τις καταγγελίες των ΑΜΕΑ, λέγοντας πως από βδομάδα θα μπορούν και πάλι να κάνουν το μπάνιο τους στις συγκεκριμένες παραλίες.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Θεμελής: «Οι ανακοινώσεις από την πλευρά του δημάρχου έγιναν την Τρίτη. Εμείς ήρθαμε να κάνουμε την αυτοψία μας ημέρα Κυριακή. Εν τέλει αν ήρθαμε νωρίς και βιαστήκαμε, θα θέλαμε την απάντηση του Δήμου όχι επικριτικά αλλά να μας κάνει την υπόδειξη. Πότε πρέπει να έρθουμε να κάνουμε μπάνιο εμείς τα άτομα με αναπηρία. Με τους χειμερινούς κολυμβητές να κόψουμε την πίτα Γενάρη μήνα; Μπορούμε να έρθουμε και τότε. Μακάρι όμως η κατάσταση να είναι ολοκληρωμένη και να βγούμε δημόσια να ζητήσουμε συγγνώμη. Γιατί μία συγγνώμη δεν κοστίζει τίποτα».

Επίσης υπογράμμισε πως τα Sea Access δεν βελτιώνουν την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στις παραλίες του Ναυπλίου, επικαλούμενος προβλήματα στην λειτουργικότητα των ειδικών αμαξιδίων και τονίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης προσωπικού βοηθού.

Δείτε το σχετικό βίντεο: