ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Απέναντι στον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από το δημοτικό συμβούλιο ο Αναγνωσταράς

Την αντίθεσή του με τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από το χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο εκφράζει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Αναγνωσταράς, αναφερόμενος παράλληλα και στο θέμα ανάπλασης του Πάρκου Κολοκοτρώνη, που ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην κεκλεισμένων των θυρών λογω Covid συνεδρίαση.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνωσταράς: «Ο αποκλεισμός της παρουσίας τόσο των πολιτών όσο και των δημοσιογράφων μας βρίσκει απέναντι ειδικά όταν υπάρχουν τόσο σημαντικά ζητήματα στην ημερήσια διάταξη. Ως συνδυασμός και ως άνθρωποι που κρατάμε το αίσθημα του πολίτη και της ελευθερίας της ενημέρωσης ψηλά θα σταθούμε αρωγοί ώστε οι πόρτες να μένουν πάντα ανοιχτές και οι δημοσιογράφοι να κάνουν ελεύθερα την δουλειά τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Αναγνωσταρά:

«Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 23/6/2020 η δημοτική αρχή επανάφερε το θέμα της ‘’τσιμεντοποίησης’’ του πάρκου του Κολοκοτρώνη.

Μετά λοιπόν από τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις τόσο του συνδυασμού μας όσο και σύσσωμης της αντιπολίτευσης θεώρησαν γόνιμο να επαναφέρουν την ίδια πρόταση ‘’κάπως βελτιωμένη’’ σύμφωνα με τα λεγόμενα τους. Ενώ έχουμε εκφράσει της αντίθεση μας στην μείωση του πρασίνου , την κοπή των δέντρων την κατασκευή τσιμεντένιων αναβαθμών ο δήμαρχος συνέχισε να μας καλεί να στηρίξουμε το ‘’μεγάλο έργο’’ και να γίνουμε συμμέτοχοι.

Ο παραλογισμός όμως  δεν τελειώνει εδώ . Το αρχικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συζήτηση και όχι η ψήφιση της μελέτης που μας στάλθηκε κιόλας μία μέρα πριν. Παρόλα αυτά παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας , μας ζητήθηκε να ψηφίσουμε. Όλα αυτά με κλειστές τις πόρτες στου πολίτες αλλά και στους δημοσιογράφους.

Εμείς ως συνδυασμός παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και στηρίζουμε την πρόταση μας. Το πάρκο του Κολοκοτρώνη κατασκευάστηκε με μία συγκεκριμένη αρχιτεκτονική πριν από 80 χρόνια . Διαφωνούμε σε οποιαδήποτε παρέμβαση που μειώνει το χώρο πρασίνου και διαφωνούμε στην ‘’τσιμεντοποίηση’’ του πάρκου. Παρεμβάσεις οφείλουν να γίνουν (φύτευση λουλουδιών , ανάπλαση του πρασίνου και αρδευτικά συστήματα , ηλεκτροφωτισμό κ.α) χωρίς να αλλοιώνεται η αρχική μορφή του πάρκου. Πιστεύουμε επίσης ότι για τέτοιες κομβικές  παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο χώρο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου νεότερων ιστορικών μνημείων αλλά και η σύμφωνη γνώμη του τοπικού αρχαιολογικού συμβουλίου.

Για το γεγονός οτι ο δήμαρχος όπως είπε, θεωρεί οτι το έργο αυτό θα σημαδέψει θετικά την θητεία του, του υπενθυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε και μπορεί να πίστευε και ο τότε δήμαρχος που “τσιμεντοποιησε” την πλατεία Συντάγματος. Σ’ αυτό το έργο λοιπόν θα παραμείνουμε θεατές κ επικριτές! Ας επωμιστεί τις” δαφνες” ολες ο κ Κωστούρος!!! Του τις χαρίζουμε!!

Τέλος ο αποκλεισμός της παρουσίας τόσο των πολιτών όσο και των δημοσιογράφων μας βρίσκει απέναντι ειδικά όταν υπάρχουν τόσο σημαντικά ζητήματα στην ημερήσια διάταξη.

Ως συνδυασμός και ως άνθρωποι που κρατάμε το αίσθημα του πολίτη και της ελευθερίας της ενημέρωσης ψηλά θα σταθούμε αρωγοί ώστε οι πόρτες να μένουν πάντα ανοιχτές και οι δημοσιογράφοι να κάνουν ελεύθερα την δουλειά τους».