ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Covid κατά του Πάρκου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

Απαράδεκτους κανόνες σχετικά με την ενημέρωση των δημοσιογράφων και  κατ’ επέκταση των πολιτών, εφάρμοσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου Σταύρος Αυγουστόπουλος, με την δικαιολογία λήψης μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Δεν θα είχε συμβεί τίποτα αν είχε φροντίσει την με οποιοδήποτε τρόπο μετάδοση του συμβουλίου για την ενημέρωση του κόσμου.

Ο κος Αυγουστόπουλος απαγόρευσε την πρόσβαση των δημοσιογράφων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς καν να έχει φροντίσει να ακούγεται ο ήχος στον προθάλαμο ή κάπου αλλού.

Η πρωτοφανής ενέργεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου εν κρυπτώ, που στερείται δημοσιότητας, ήδη συζητείται σήμερα σε όλη την πόλη, τη στιγμή μάλιστα που το απόγευμα της Τρίτης, είχε προγραμματιστεί συζήτηση για το πολύπαθο Πάρκο Κολοκοτρώνη, που απασχολεί έντονα τους κατοίκους και όλη την πόλη.

Σύμφωνα με όσα πρόλαβαν να ακούσουν οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Ναυπλίου αρχικά κατά την εισήγησή του, τους ζήτησε να εξέλθουν, γιατί το Συμβούλιο γίνεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω του φόβου του κορωνοιού.

Παρόλα αυτά, νωρίτερα είχε ρωτήσει τους επικεφαλείς των παρατάξεων αν συμφωνούν να παραμείνουν ή όχι οι δημοσιογράφοι εντός της αιθούσης τηρώντας τις αποστάσεις, και έλαβε θετική απάντηση.

Όμως, ζήτησε να εξέλθουν οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης χωρίς να έχει ασχοληθεί να βρει τρόπο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση. Η συνεδρίαση ξεκίνησε παρουσία των δημοτικών συμβούλων, χωρίς μάσκες και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η τήρηση αποστάσεων, που προβλέπονται για τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί πως η απόφαση η συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης αλλά κεκλεισμένων των θυρών λόγω Covid-19, είχε παρθεί εδώ και μέρες, που σημαίνει πως υπήρχε επαρκής χρόνος για να εξευρεθεί ένας τρόπος για το πως θα πληροφορηθούν οι δημότες τα τεκταινόμενα, κάτι που όπως διεφάνη εκείνη την ώρα, δεν είχε προβλεφθεί από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης δεν είχε εκδοθεί ούτε καν μια στοιχειώδης ανακοίνωση, από τον δήμο, ή από την αντιπολίτευση, τη στιγμή που σε άλλες περιπτώσεις ακόμα και για δευτερεύοντα θέματα υπάρχει καταιγισμός ανακοινώσεων, δελτίων Τύπου ή ακόμα και αναφορών στα κοινωνικά δίκτυα.

Τελικά οι πολίτες έμειναν με την απορία αν λήφθηκε απόφαση σχετικά με το πάρκο Κολοκοτρώνη, και μέχρι ώρας τουλάχιστον δεν έμαθαν τί άλλο συζητήθηκε που αφορά την πόλη τους και τους ίδιους.

Ένα συμβούλιο για το οποίο 24 ώρες μετά κανείς δεν γνωρίζει τί διεμήφθη μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, τί συμφωνήθηκε ή όχι και τί αποφασίστηκε.