ΚοινωνίαΑρχείο

Παρέσυρε και σκότωσε 20χρονο ο Προαστιακός στις Κρήνες Κορινθίας

Συρμός του προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο – Αθήνα λίγο πριν το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου, παρέσυρε και σκότωσε 20χρονο Ρομά στο χωριό Κρήνες Κορινθίας. Ο οδηγός του συρμού σοκαρισμένος  από το συμβάν σταμάτησε το τρένο και αυτό είχε ως συνέπεια να δεχθεί επίθεση από εξαγριωμένους Ρομά του παρακείμενου καταυλισμού. 

Οι Ρομά πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά του τρένου και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές ενώ την ίδια ώρα κλιμάκιο της Πυροσβεστική ανέσυρε τον 20χρονο νεκρό από το θανατηφόρο χτύπημα του τρένου. 

Κρήνες τρένο

Στην περιοχή έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να κατευνάσουν τα πνεύματα καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης ο οποίος με λεπτούς χειρισμούς κατάφερε να ηρεμήσει τα εξαγριωμένα πλήθη των Ρομά.

Εν τω μεταξύ διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του προαστιακού στο τμήμα Κόρινθος – Κιάτο και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, για την ώρα όλοι οι συρμοί του Προαστιακού από Πειραιά / Αθήνα και Αεροδρόμιο τερματίζουν και εκκινούν από Κόρινθο.

Παρέχεται μετακίνηση επιβατών με λεωφορεία από Κόρινθο προς Κιάτο και Αίγιο, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις και όλα τα προγραμματισμενα δρομολόγια Κιάτο  – Πάτρα – Κιάτο γίνονται πλέον από και προς Κόρινθο.

Δείτε το βίντεο από τα γεγονότα: