ΠολιτικήΑρχείο

Γκιόλας: Η ΝΔ προκαλεί αντιπερισπασμούς για να κρύψει το βρώμικο χρήμα

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής η οποία διερευνά τυχόν ανάμιξη του Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό Σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ».

Στη συνέντευξή του ο βουλευτής Αργολίδας, ανέφερε:

«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος οδηγείται ουσιαστικά σε παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, που είναι ο συνηθισμένος πρόθυμος ακόλουθος της Κυβέρνησης, χωρίς να έχει καταθέσει μάρτυρας «υπεράσπισης» παρ’ ότι έχουν προταθεί αρκετοί.

Τα πράγματα γίνανε κάπως δύσκολα για τη ΝΔ, εξήγησε ο κ. Γκιόλας στον Στάθη Σχινά, καθώς αρχίζει και εκφυλίζεται η εξιστόρηση περί σκευωρίας της NOVARTIS έτσι όπως το έχουν πλάσει καθώς η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας είναι ξεκάθαρα σκάνδαλο.

Γι’ αυτό και παρουσιάζουν τώρα τη «χρυσή εφεδρεία», τον ΣάμπυΜιωνή, στον οποίο είχαν γίνει έλεγχοι για μια σειρά από αδικήματα όταν επόπτης αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που προΐστατο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ήταν ο Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος φυσικά να δώσει τις εντολές για τις έρευνες με τις οποίες δεν σχετίζεται ο κ. Παπαγγελόπουλος, επισήμανε ο βουλευτής.

Ο κ. Γκιόλας αναφέρθηκε στo έγγραφο πουήρθε στην αρμόδια Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, πριν από περίπου έναν μήνα και δείχνει  σκαρίφημα με  τη δαιδαλώδη διαδρομή του βρώμικου χρήματος ύψους 2.600.000  ευρώ που καταλήγουν στον κ. Παπασταύρου (στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά και προσωπικό φίλο της κ. Μαρέβα Μητσοτάκη), εκτιμάται δε ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν για την ενίσχυση της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας  επί Αντώνη Σαμαρά,τον Ιανουάριο του 2015.

Το έγγραφο αυτό ήρθε στην αρμόδια Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, πριν από περίπου έναν μήνα και δεν υπήρχε στον φάκελο της υπόθεσης που μπήκε στο αρχείο, εξήγησε ο βουλευτής.

Έτσι τώρα η ΝΔ προκαλεί αντιπερισπασμούς και χρησιμοποιεί τον Σάμπυ Μιωνή ο οποίος ενώ είχε όλα αυτά τα υποτιθέμενα «στοιχεία» και τις «καταγγελίες που του είχαν κάνει» δεν έκανε τίποτα επί τέσσερα χρόνια να τα φέρει στο φως.  Περίμενε να τα καταθέσει τον περασμένο Μάρτιο στην συγκεκριμένη επιτροπή της Βουλής λέγοντάς τους μάλιστα ότι θα καταθέσει τελικά μήνυση την επόμενη μέρα, επισήμανε ο κ. Γκιόλας.

«…Ε, πόσο να γίνει αξιόπιστος ένας τέτοιος μάρτυρας;» αναρωτήθηκε ο κ. Γκιόλας.  Τώρα πάλι στα δύσκολα και ενώ  τότε δεν είπε τίποτα, παρά μόνο άφηνε να αιωρείται  και γι’ αυτό τόσο ο κ.  Γκιόλας όσο και ο κ. Λάππας ζήτησαν  το στικάκι με την ηχογραφημένη συνομιλία και το σχετικό έγγραφο να σταλούν στην ΕΛΑΣ ώστε να ελεγχθεί για το αν έχει γίνει μοντάζ και συρραφή λέξεων.

«Το αίτημα αυτό αναμένει την απάντηση του προέδρου», εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε ο βουλευτής στον Στ. Σχινά, στο ραδιόφωνο «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»: