ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τα πλάνα που έμειναν στο συρτάρι και το αίσθημα ντροπής Λαμπρόπουλου

Αίσθημα ντροπής εκφράζει ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου Βαγγέλης Λαμπρόπουλος για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση, αναφορικά με την αποβολή των δημοσιογράφων από την αίθουσα με το αιτιολογικό ότι η συνεδρίαση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, λόγω Covid-19.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στα όσα έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ και στη δική του αντίδραση, ενώ σε ότι αφορά το Πάρκο Κολοκοτρώνη επισημαίνει πως η βελτιωμένη μελέτη ψηφίστηκε από την πλειοψηφία χωρίς καν να παρουσιαστεί από τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών.

Αναλυτικά η δήλωση Λαμπρόπουλου:

«Πριν την έναρξη του συμβουλίου και ενώ είχε συμφωνηθεί από τους επικεφαλής των παρατάξεων να επιτραπεί η είσοδος των δημοσιογράφων, κατόπιν παραίνεσης (κατά την άποψη μου πίεσης) του Δημάρχου στον Πρόεδρο κ. Αυγουστόπουλο,απαγορεύτηκε ξαφνικά η δημοσιογραφική κάλυψη και απομακρύνθηκαν οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι δηλαδή η κ.Κουρτέλη και ο κ. Ευσταθιάδης.

Ακολούθησε σφοδρότατη επίθεση μου στον κ. Πρόεδρο και στον Δήμαρχο (δεν επαίρομαι για αυτό) ζητώντας την είσοδο των δημοσιογράφων ή έστω να τεθεί ψηφοφορία επ´ αυτού, κάτι που μου το αρνήθηκαν.

Ζήτησα τότε πάλι εκτός εαυτού και την απομάκρυνση από την αίθουσα και του ειδικού συνεργάτη – δημοσιογράφου του δημάρχου κ. Λαμπρούση κάτι που επίσης μου αρνήθηκαν.

Κατόπιν, χωρίς η νεότερη και βελτιωμένη μελέτη για το πάρκο μας να παρουσιαστεί καν από τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών κ. Κυριαζή ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Κάποια πλάνα πρόλαβαν να τραβήξουν οι δημοσιογράφοι τα οποία ουδέποτε δημοσιεύτηκαν, άγνωστο γιατί. Καταθέτω αυτά, μαζί με το αίσθημα ντροπής που με διακατέχει που συμμετείχα σε αυτό το συμβούλιο».