ΚοινωνίαΑρχείο

Ενημερωτική δράση του ΚΕΘΕΑ στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), το Δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, θα ενημερώσει το κοινό και θα διανείμει ενημερωτικό υλικό στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης κατόπιν συνεργασίας με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεσσήνης.

Η ενημέρωση θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης (έμπροσθεν Τράπεζας Πειραιώς) από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Η δράση του ΚΕΘΕΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής ενημερωτικής εκστρατείας με το μήνυμα «Στάσου πλάι μου», ενάντια στον στιγματισμό, την αποξένωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό των εξαρτημένων ατόμων. Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή. Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού, τιμωρίας και καταστολής τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στη χρήση και στο περιθώριο.

Για αυτό φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, και κάθε μέρα, μειώνουμε τις αποστάσεις, στηρίζουμε όσους έχουν «κολλήσει», μεταδίδουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης.