Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ρύθμιση ανάσα για τα ληξιπρόθεσμα στους Δήμους Ναυπλιέων και Άργους – Μυκηνών

Επιχορήγηση για ληξιπρόθεσμα σε Δήμους

Με την απόφαση Θεοδωρικάκου – Σκυλακάκη επιχορηγούνται σε πρώτη φάση 84 δήμοι με το συνολικό ποσό των 92 εκατομμυρίων ευρώ για την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Από το ποσό της επιχορήγησης ποσοστό 60% θα παρακρατηθεί από τους δήμους από 48 έως 72 μηνιαίες δόσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους, αρχής γενομένης από 1/1/2022.

Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί το προσεχές χρονικό διάστημα εισάγονται νέες δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή ληξιπρόθεσμων οφειλών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μέλλον.

Ειδικότερα:

Στην λίστα με τους 84 δήμους που επιχορηγούνται για τα ληξιπρόθεσμα συγκαταλέγονται ο Δήμος Ναυπλιέων (35η θέση) που θα πάρει 727.474 ευρώ και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών που θα πάρει 677.652 ευρώ (37η θέση). Στην πρώτη θέση με τα περισσότερα ληξιπρόθεσμα είναι ο Δήμος Ωρωπού που θα επιχορηγηθεί με το υπέρογκο ποσό των 9.567.051 ευρώ.

 

Οι αποφάσεις για τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων επισφραγίστηκαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος. Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Κάρναβος, ενώ μέσω skype συμμετείχε στη σύσκεψη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Exit mobile version