ΚοινωνίαΑρχείο

Ξενοδοχείο καραντίνας στην Αργολίδα. Θα πληρώνεται ακόμα και για τα δωμάτια που είναι κενά

Τη λίστα με τα τουριστικά καταλύματα που θα μετατραπούν σε ξενοδοχεία καραντίνας για την καλοκαιρινή περίοδο, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού. Στην Αργολίδα έχει οριστεί ένα κατάλυμα δύο αστέρων, 26 δωματίων, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, επιλέχθηκαν τα τουριστικά καταλύματα που ακολουθούν, προκειμένου να μισθωθούν αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19.

Το Υπουργείο Τουρισμού θα πληρώνει 30 ευρώ ημερησίως για κάθε δωμάτιο που θα φιλοξενεί κρούσματα σε καραντίνα, ενώ θα υπάρχει αποζημίωση 10 ευρώ την ημέρα για κάθε δωμάτιο που θα μένει κενό.

 

Το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας, σε 59 περιφερειακές ενότητες, έχει καλυφθεί έως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Τουρισμού. Ένα επιπλέον ποσοστό 11% αναμένεται να έχει καλυφθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές στην ηπειρωτική χώρα.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του υπόλοιπου 22%, θα εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το σχέδιο θα προβλέπει – σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες – ότι τουριστικές περιοχές που δεν έχουν ακόμα ξενοδοχεία καραντίνας θα καλύπτονται από όμορες περιοχές. Για παράδειγμα η Σύμη από τη Ρόδο, οι μικρές Κυκλάδες από τη Νάξο και ούτω καθεξής.

Ο σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία καραντίνας θα έχει οριστικοποιηθεί έως την 1η Ιουλίου, όταν ανοίξουν ξανά τα σύνορα.

Όταν θα καλυφθούν οι ανάγκες για ξενοδοχεία καραντίνας για το σύνολο της χώρας, αίρεται η υποχρέωση των ξενοδοχείων να έχουν κενά δωμάτια για τη φιλοξενία τυχόν κρουσμάτων Covid.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία, ειδικά τα πολυτελείας, θα διατηρήσουν δωμάτια καραντίνας καθώς ένας τουρίστας που μένει σε πεντάστερο δύσκολα θα μείνει σε δωμάτιο των 30 ευρώ.