ΡεπορτάζΑρχείο

Ανησυχεί η σεισμικότητα σε Κορινθιακό και Στερεά. Καταγραφή σε πραγματικό χρόνο από την Αθήνα

Στραμμένη την προσοχή τους στη σεισμικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού και την Στερεά Ελλάδα έχουν οι σεισμολόγοι.

Μάλιστα επεκτείνεται το φορητό σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με πέντε επιπλέον φορητούς σεισμογράφους, οι οποίοι στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας του κέντρου στην Αθήνα.

ΦΟΡΗΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ

 

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης: «Για την καλύτερη μελέτη της σεισμικότητας που παρατηρούμε τώρα τελευταία στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού και την Στερεά Ελλάδα το Γεωδυναμικό αποφάσισε να εγκαταστήσει πέντε φορητούς σεισμογράφους οι οποίοι θα στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας του κέντρου στην Αθήνα.

Το φορητό αυτό δίκτυο θα ενισχύσει το υπάρχον δίκτυο Μονίμων Σεισμολογικών σταθμών του Γεωδυναμικού.

Τον όλο συντονισμό έχει ο στενός μου συνεργάτης και υπεύθυνος του φορητού δικτύου του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιαράς».

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

 

Ήδη έχουν εγκατασταθεί φορητοί σεισμογράφοι στο Αλεποχώρι και στα Μελίσια στο Ξυλόκαστρο. Εδώ φαίνονται σε πραγματικό χρόνο οι καταγραφές του σεισμογράφου στο Ξυλόκαστρο.

Όπως τονίζει ο κος Τσελέντης το Γεωδυναμικό ινστιτούτο σε εικοσιτετράωρη βάση παρακολουθεί και σας ενημερώνει για την σεισμικότητα της χώρας.

ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ