ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μεγάλο σουξέ για τις παραλίες του Ναυπλίου. Πόσα έβγαλε ο Δήμος από τις δημοπρασίες

Οι τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες που έχουν αποσπάσει οι παραλίες της Καραθώνας, του Τολού, της Πλάκας Δρεπάνου και το Κονδύλι, έχουν οδηγήσει και σε αύξηση των εσόδων του Δήμου Ναυπλιέων από τις ενοικιάσεις αιγιαλού για ξαπλώστρες, καντίνες, beach bar και πλωτά.

Αυτό διεφάνη και από τις φετινές δημοπρασίες παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού που πραγματοποιήθηκαν προσφάτως.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αργολική Ανάπτυξη», η αύξηση του ενδιαφέροντος για τις ενοικιάσεις των παραθαλασσίων χώρων στην περιοχή του Ναυπλίου συνοδεύτηκε και από αύξηση των τιμών για την ενοικίαση των χώρων, με αποτέλεσμα τα κέρδη του Δήμου να αυξάνονται μέσα σε μία τριετία πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και λόγω της κρίσης με την πανδημία.

Το αποτέλεσμα από τις δημοπρασίες για Καραθώνα, Τολό, Δρέπανο, Ναύπλιο ήταν στο τέλος να καταγραφεί μία ιδιαίτερα σημαντική αύξηση εσόδων αφού το 2017 ο Δήμος Ναυπλίου εισέπραξε 156 χιλιάδες ευρώ και τρία χρόνια μετά τα έσοδα ξεπέρασαν τις 250 χιλιάδες ευρώ.

Καντίνες που στο παρελθόν στοίχιζαν 4080 ευρώ στο Κονδύλι, σε αυτή την δημοπρασία κυμάνθηκαν ανάλογα την θέση από 17700 έως 25500 ευρώ Ακόμα οι ομπρέλες στις διάφορες θέσεις από τα 5.100 ευρώ εκτοξεύθηκαν στα 20 και 24 χιλιάδες ευρώ. Σε αυτό φυσικά συνέβαλε και η βράβευση της παραλίας με Γαλάζια Σημαία, που έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση φήμης και συνεπακόλουθης προστιθέμενης αξίας. 

Αυξήσεις υπήρξαν και στην Ψιλή Άμμο του Τολού όπου οι θέσεις για ομπρέλες που το 2017 στοίχιζαν από 25 χιλιάδες περίπου εως 14 χιλιάδες, το 2020 έφθασαν να στοιχίζουν από 36 χιλιάδες έως 38 χιλιάδες ευρώ.

Εξαίρεση στον κανόνα της ανόδου των τιμών παρουσίασε η Καραθώνα που αντί για αύξηση είχε μείωση των εσόδων με μειωμένο το ενδιαφέρον όσων συμμετείχαν. Μία κατάσταση όμως που το πιθανότερο είναι πως θα ανατραπεί του χρόνου, όπου λογικά δεν θα υπάρχει το εμπόδιο του Covid-19.