ΡεπορτάζΑρχείο

Αυτό είναι το «σκουλήκι» που έρχεται αντιμέτωπο με λουόμενους σε παραλίες του Ναυπλίου (Video)

Αναστάτωση προκλήθηκε σε κολυμβητές σε παραλία του Ναυπλίου, στην περιοχή του Βιβαρίου, όταν βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με θαλάσσια ζωύφια, που έμοιαζαν σαν σκουλήκια.

Ήταν μαύρα, μεγάλου μεγέθους και βρέθηκαν σε ρηχά νερά. Λουόμενοι αναφέρουν ότι ήταν επιθετικά, αν και δεν πρόλαβαν να τους τσιμπήσουν διότι τα αντιλήφθηκαν εγκαίρως.

«Κολυμπήσαμε με μάσκα και στα ρηχά εντοπίστηκαν γύρω στα 5-10. Φαίνονται επιθετικά και έχουν στο μπροστινό μέρος τους ένα στόμα και μικρά πλοκάμια 2 με 3 εκατοστών»,

μας περιγράφει η κα Ασπασία Αθηναίου, μεταφέροντας την εμπειρία της.

Όπως επισημαίνει:

«Χρειάστηκε να το βγάλουμε από το νερό, αλλά η μορφή του στη θάλασσα μέσα είναι περισσότερο ομοιόμορφη».

Κατά την εκτίμησή της πιθανώς να είναι αυτά που προκάλεσαν τα τσιμπήματα στα βράχια στην άκρη της παραλίας Κονδύλι.

Στο παρακάτω βίντεο που λάβαμε από την κα Αθηναίου, απεικονίζεται το σκουλήκι στην τοποθεσία που βιντεοσκοπήθηκε. Το έβγαλαν από τη θάλασσα για να το φωτογραφίσουν:

Σύμφωνα με ενδείξεις πρόκειται για ένα θαλάσσιο σκουλήκι που τρώει τα νεκρά ψάρια. Το τσίμπημά του, σύμφωνα με καταγγελίες λουόμενων που το υπέστησαν, έχει μεγάλη τοξικότητα και πέρα από πόνο προκαλεί μούδιασμα του μέλους του σώματος που θα πλήξει.

Η κολύμβηση στις παραλίες της περιοχής είναι ασφαλής και τα νερά πεντακάθαρα, ωστόσο απαιτείται αυξημένη προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία, και ιδίως κοντά σε βράχια, όπου φαίνεται πως συγκεντρώνονται διάφορα θαλάσσια ζωύφια, όπως το συγκεκριμένο.