ΠολιτικήΑρχείο

Πουλάς: Η εμπειρία μου με τον κορωνοϊό (Podcast)

Απορία ένιωσε ο Ανδρέας Πουλάς όταν ενημερώθηκε ότι έχει περάσει τον Covid-19, χωρίς ο ίδιος να το έχει καταλάβει καν.

Αυτό συνέβη πριν από λίγες μέρες όταν κλιμάκιο της 1ης ΥΠΕ σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης διεξήγαγε στην Βουλή έλεγχο αντισωμάτων για τον κορωνοϊό SARS nCov2.

Στην διαδικασία συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 άτομα και ευρέθησαν μόνο 8 εξεταζόμενοι να έχουν αναπτύξει αντισώματα, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, στον οποίο και βρέθηκαν ισχυρά αντισώματα για τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος ενημερώθηκε προσωπικά για τα αποτελέσματα, ενώ ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να γίνει τεστ αντισωμάτων και στο οικογενειακό του περιβάλλον, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ποιοί από αυτούς έχουν επίσης αναπτύξει αντισώματα κατά του ιού.

Ο ίδιος δηλώνει στο anagnostis.org και τον Άκη Γκάτζιο αναφορικά με την εμπειρία που είχε με τον κορωνοϊό:

«Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση γιατί δεν θυμόμουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τον Μάρτιο και μετά, πότε είχα αρρωστήσει. Μετά από πολύ σκέψη θυμήθηκα ότι είχα για 1-2 μέρες κάποια ενοχλήματα, στα οποία δεν έδωσα σημασία καν. Χωρίς πυρετό, με λίγο πονόλαιμο, που με τη χρήση ντεπόν εξαφανίστηκε».

Ακούστε το σχετικό podcast:

Ο Ανδρέας Πουλάς υποπτεύεται ότι πιθανόν να πήρε τον ιό από κάποιο περιστατικό που νοσηλευόταν, και υπογράμμισε:

«Το καλό ήταν σε μένα ότι δεν μετέδωσα. Ήμουν από τις περιπτώσεις των ασυμπτωματικών, που έφτιαξε και αντισώματα, κάτι που δεν συμβαίνει με όλους».

Περιγράφοντας τα συναισθήματά του όταν έμαθε ότι έχει νοσήσει από κορωνοϊό αναφέρει:

«Ένιωσα απορία, λέω ώπα, κοίτα να δεις, εγώ έλεγα στους άλλους ότι πάρτε μέτρα, υπάρχει πρόβλημα και ξαφνικά το διαπιστώνω στον εαυτό μου».

Ο ίδιος αναφέρει πως δεν επιθυμεί να πάρει μεγαλύτερη έκταση το θέμα, αν και ενδεχομένως αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα αποφευχθεί. Όπως τονίζει καταλήγοντας ο βουλευτής που είναι και κατ’ επάγγελμα γιατρός: «Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα».