ΚοινωνίαΑρχείο

Ξενοδοχείο covid στο κέντρο της πόλης του Κρανιδίου;

Πόση άλλη υποβάθμιση; Πάλι η Ερμιονίδα θα βγάλει το φίδι από την τρύπα; Αυτά αναρρωτιέται ο επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσος Τόκας, αναφερόμενος στο ξενοδοχείο που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει ασθενείς με Covid-19 απ’ όλη την Αργολίδα, οι οποίοι θα προέρχονται ως επί το πλείστον από το εξωτερικό.

Η μονάδα αυτή που διαθέτει 26 δωμάτια για τα οποία θα πληρώνεται με 10 ευρώ τη μέρα ακόμα και όταν αυτά θα παραμένουν άδεια, φέρεται να βρίσκεται στο κέντρο του Κρανιδίου. Για κάθε φιλοξενούμενο ασθενή με κορωνοϊό η αποζημίωση του ξενοδοχείου θα είναι 30 ευρώ / μέρα ανά δωμάτιο.

Όπως σημειώνει ο Τάσος Τόκας:

«Αντιδράσεις οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην περιοχή μας, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού που αφορά στην επιλογή των τουριστικών καταλυμάτων για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του covid-19. Μέσα στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ξενοδοχείο 26 δωματίων στην Ερμιονίδα. Η μονάδα θα καλύπτει όλη την Αργολίδα. Δηλαδή την προσωρινή διαμονή κρουσμάτων που έρχονται από το εξωτερικό για όλη την Αργολίδα.

Δεν θα έπρεπε το ξενοδοχείο καραντίνας να είναι σε μια πόλη όπου υπάρχει κοντά ένα μεγάλο νοσοκομείο; Δηλαδή από όλη την Αργολίδα επιλέχτηκε ξενοδοχείο της Ερμιονίδας;

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Η παράταξή μας θα αποστείλει άμεσα επιστολή στον Δήμαρχο για ενημέρωση σχετικά με το τι έγινε μέχρι τώρα (ενέργειες Δήμου) αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν».