ΡεπορτάζΑρχείο

Η πιο… βολική θέση πάρκινγκ στο Ναύπλιο (Pics)

Ιδιαίτερα βολική αποδεικνύεται η Πλατεία Δικαστηρίου στο Ναύπλιο για τους οδηγούς που θέλουν να σταθμεύσουν εκεί τα αυτοκίνητά τους, είτε έχουν δουλειά σχετιζόμενη με τα δικαστήρια, είτε όχι.

Τα συνεχή δημοσιεύματα αλλά και οι διαμαρτυρίες που εκφράζονται από τους ντόπιους για την εικόνα που παρουσιάζει κατά καιρούς τις καθημερινές ο χώρος δεν ήταν αρκετά για να ιδρώσει το αυτί του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ντροπιαστική εικόνα με πάσης φύσεως οχήματα να κρύβουν τις προτομές των πιο αξιοσέβαστων μορφών της ελληνικής δικαιοσύνης Πολυζωίδη και Τερτσέτη και να χαλάνε την εικόνα του νεοκλασικού κτηρίου του 1911, το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, επέστρεψε και πάλι, με τις σημερινές εικόνες (Πέμπτης 2 Ιουλίου) να είναι χαρακτηριστικές.

 

 

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν σέβονται ούτε τον χώρο, ούτε το γεγονός ότι λειτουργεί ως πλατεία και περπατούν πεζοί ή παίζουν παιδιά.

Ούτε το γεγονός ότι για 100 τουλάχιστον χρόνια δεν τολμούσαν να ανεβαίνουν στην πλατεία οχήματα (μάλιστα κάποτε υπήρχαν και τραπεζάκια για να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους οι παλιοί Αναπλιώτες, αλλά και οι επισκέπτες του Δικαστηρίου.

 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην δικαιοδοσία του οποίου βρίσκεται η πλατεία αδιαφορεί πλήρως για την ιστορικότητά της.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθει ο κόσμος που δεν ανέχεται να βλέπει αυτό το χάλι, τί παρεμβάσεις έχουν γίνει από την Αρχαιολογική Υπηρεσία προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε το Δικαστήριο να σεβαστεί την πόλη που το φιλοξενεί.

Μήπως και ο Δήμος θα πρέπει να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον αρμόδιο υπεύθυνο των δικαστηρίων, που δεν κατανοεί την ιδιομορφία της πόλης, της οποίας ο χαρακτήρας αλλοιώνεται με οχήματα πάνω στον χώρο αυτόν; Μήπως θα πρέπει να επανεξετάσει την καλή του θέληση να διευκολύνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον καθαρισμό της πλατείας και το κλάδεμα – περιποίηση των δέντρων που βρίσκονται πάνω σε αυτήν και αντ’ αυτού να τους τρίξει λίγο τα δόντια;