ΡεπορτάζΑρχείο

Εξωτικοί πράσινοι παπαγάλοι έκαναν την εμφάνισή τους στο Ναύπλιο (Pics)

Tουλαχιστον 15 πράσινοι παπαγάλοι αναφέρεται πως έκαναν την εμφάνισή τους στην συνοικία Κούρτη στο Ναύπλιο, με τον Θάνο Κομνηνό να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, αποτυπώνοντας με τον φακό του την απαράμιλλη ομορφιά αυτού του εξωτικού πτηνού.

Ο Δαχτυλιδολαίμης ψιττακίσκος – Psittacula krameri (πράσινος παπαγάλος) είναι καταπράσινος με κόκκινο ράμφος. Αρσενικός με μαύρο και ροζ περιλαίμιο.

 

 

Ως προς την γεωγραφική του εξάπλωση, οι φυσικοί πληθυσμοί εντοπίζονται σε δύο διαφορετικές περιοχές στην Αφρική και την Ασία αντίστοιχα. Στην Αφρική ζουν σε μια ζώνη νότια της ερήμου Σαχάρας. Στην Ασία ζουν στην Ινδία και τις γύρω χώρες. Είναι από τα λίγα είδη παπαγάλων που έχουν προσαρμοστεί σε διαταραγμένα περιβάλλοντα, εκμεταλλευόμενοι την αποψίλωση των δασών και την αστικοποίηση. Πουλιά που διακινήθηκαν μέσω του εμπορίου άγριας ζωής έχουν αποικίσει πολλές χώρες στον κόσμο, φυσικά και την Ελλάδα, έχοντας φθάσει ακόμα και στη βόρεια Ευρώπη.

Πρόκειται για τυπικά πουλιά των τροπικών και υποτροπικών περιοχών. Κάποια είδη ωστόσο ζουν σε μέρη με εύκρατο κλίμα ή σε ψηλά βουνά τροπικών περιοχών όπου συχνά επικρατεί κρύο.

 

 

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έχουν αρχίσει να εδραιώνονται πληθυσμοί ελεύθερων παπαγάλων στην Ελλάδα. Η εμφάνισή τους οφείλεται αποκλειστικά στο εμπόριο άγριας ζωής. Κανένας δεν έφθασε μόνος του εδώ από τα μακρινά μέρη της φυσικής του εξάπλωσης.

Γενικά φαίνεται να είναι ευπρόσδεκτοι τόσο για την ασυνήθιστη και εξωτική εμφάνισή τους όσο και για τα πανέμορφα χρώματά τους.

 

Περισσότερες εικόνες από την φύση του Ναυπλίου θα βρείτε εδώ.