ΚοινωνίαΑρχείο

Η τεράστια χελιδονοφωλιά της Τρίπολης και η οικογένεια των πουλιών (Video)

Σαν τα …μάτια τους φυλάνε την τεράστια χελιδονοφωλιά στο κυλικείο του Δημοτικού Αθλητικό Κέντρου της Τρίπολης οι υπεύθυνοι και οι αθλητές.

Η τεράστια χελιδονοφωλιά αποτελεί αξιοθέατο στο χώρο του κυλικείου, με τα πουλιά να έχουν βρει ασφαλές απάγκιο εκεί.

Τα χελιδόνια όπως είναι γνωστό διανύουν κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αφρική στην Ευρώπη για να φτιάξουν την οικογένειά τους.

Στο γήπεδο της Τρίπολης έχτισαν τη φωλιά τους στο κτήριο του κυλικείου, δίνοντας μοναδική ευκαιρία σε όσους βρίσκονται εκεί να παρατηρήσουν τις συνήθειες τους και να συνδεθούν με τον μαγικό κόσμο των πουλιών και να ακούσει το κελάδισμα. Το κελάδισμα αλλά και οι …κρυφές ματιές των πουλιών προς τον κόσμο μας, μαρτυρά ότι μέσα στη μεγάλη χελιδονοφωλιά βρίσκεται ολόκληρη οικογένεια απο χελιδόνια. 

Όπως φαίνεται στο Video, υπάρχουν δύο ανοίγματα από τα οποία τα πουλιά μπορούν να μπουν και να βγουν από τη φωλιά για να αναζητήσουν την τροφή τους.

Παρότι συνήθως τα χελιδόνια ενοχλούνται αν κάποιος πλησιάσει πάρα πολύ κοντά στη φωλιά τους και μερικές φορές την εγκαταλείψουν, αυτό δεν συμβαίνει στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.


 

“Χαβιάρι” της Ανατολής 

Αντίθετα με τον υπόλοιπο κόσμο οι χελιδονοφωλιές πωλούνται έως και 1.200 ευρώ το κιλό πριν καταλήξουν γκουρμέ πιάτο σε ακριβό εστιατόριο της Σανγκάης και του Πεκίνου. Η εκτροφή χελιδονιών έχει γίνει μια από τις βασικές πηγές εσόδων για τους κατοίκους της Μιανμάρ. Μόλις φθάσουν στον προορισμό τους, στα ακριβά εστιατόρια, οι χελιδονοφωλιές διαλύονται και το προϊόν που λαμβάνεται είναι ένα είδος υπόλευκου ζελέ που χρησιμεύει ως βάση για επιδόρπια, σούπες και ποτά.