ΠολιτικήΑρχείο

Χωρίς γιατρό έχει μείνει το Κέντρο Υγείας Ναυπλίου

Την άμεση πρόσληψη επικουρικού γιατρού πλήρους απασχόλησης στο Κέντρο Υγείας Ναυπλίου (πρώην ΠΕΔΥ) ζητά ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στην ερώτησή του παρουσιάζει τα προβλήματα που προκαλεί στο Κ.Υ. Ναυπλίου η έλλειψη γιατρού πλήρους απασχόλησης καθώς η σύμβαση του επικουρικού γιατρού που υπηρετούσε εκεί 2 χρόνια έληξε εδώ και περίπου 4 μήνες.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Χωρίς γιατρό έχει μείνει το Κέντρο Υγείας Ναυπλίου από τις 26 Μαρτίου 2020, οπότε και έληξε η σύμβαση του επικουρικού γιατρού που υπηρετούσε εκεί για 2 χρόνια.

Ο εν λόγω γιατρός υπέβαλλε εκ νέου αίτηση προσληψης ως επικουρικός στο Κέντρο Υγείας Ναυπλίου και ήταν ο μοναδικός Παθολόγος στη λίστα επικουρικών γιατρών της 6ης Δ.Υ.ΠΕ. που δήλωσε το Κ.Υ. Ναυπλίου. Με  απόφαση όμως της 6ης Δ.Υ.ΠΕ., που εκδόθηκε στις 26.6.2020, προσλήφθηκε ως επικουρικός στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, παρόλο που δεν το είχε δηλώσει στην αίτησή του ως προτίμηση.

Επιπλέον στις 2.7.2020 η 6η Δ.Υ.ΠΕ. με υπηρεσιακό έγγραφο αποφάσισε τη μετακίνηση του γιατρού από το Νοσοκομείο Ναυπλίου στο Κέντρο Υγείας Ναυπλίου 3 φορές την εβδομάδα, παρότι ο εν λόγω γιατρός δεν είχε ακόμη υπογράψει σύμβαση με το Γ.Ν. Ναυπλίου.

Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Ναυπλίου παρέχονται υπηρεσίες γιατρού 2 φορές την εβδομάδα από γιατρούς που μετακινούνται από τα Περιφερειακά Ιατρεία του Κ.Υ. Λυγουριού (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη) και την παρούσα χρονική περίοδο τα ιατρικά ραντεβού που κλείνονται είναι για να πραγματοποιηθούν μετά από 50 ημέρες.

Δεδομένου ότι με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη επικουρικού γιατρού με πλήρη απασχόληση, με δυνατότητα εφημεριών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

  1. Προτίθεστε να προσλάβετε επικουρικό γιατρό για πλήρη απασχόληση στο Κέντρο Υγείας Ναυπλίου;
  2. Για ποιο λόγο δεν προσλάβατε στο Κέντρο Υγείας Ναυπλίου ως επικουρικό γιατρό τον μοναδικό Παθολόγο στη λίστα των επικουρικών γιατρών της 6ης Δ.Υ.ΠΕ. που το έχει ζητήσει;»