ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Βάζουν στην …πρίζα Γραμματικόπουλο, απέναντι σε Κωστούρο και Μάκαρη

Το πολιτικό παρασκήνιο δίνει και παίρνει στο Ναύπλιο σχετικά με την δημιουργία νέων δημοτικών παρατάξεων, τη στιγμή που κυρίαρχος του αυτοδιοικητού «παιγνιδιού» είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος διανύει τη θητεία του χωρίς να έχει ουσιαστικά αντιπολίτευση και χωρίς να νοιώθει πιέσεις από πολιτικούς αντιπάλους.

Μέσα στην ηρεμία της θερινής ραστώνης μια ομάδα δημοτών (τα ονόματα των οποίων δεν είναι γνωστά) ξαναφέρνει στο προσκήνιο το όνομα του πρώην υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Γραμματικόπουλου, την ώρα μάλιστα που το όνομά του ακούγεται ήδη εδώ και καιρό στα πολιτικά στέκια έντονα, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει εκφραστεί, αφού η τελευταία του πολιτική δήλωση ήταν πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όταν ο κος Γραμματικόπουλος, αποχώρησε από την ενασχόλησή του με τα δημοτικά και δεν συμμετείχε τότε ως υποψήφιος δήμαρχος.

Παράλληλα είναι γνωστές οι κινήσεις του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μάκαρη, ο οποίος εμφανίζεται περιστασιακά κάνοντας διάφορες δωρεές σε φορείς και ιδρύματα, και με τον τρόπο αυτό φαίνεται μια στοιχειώδης παρουσία του στα τοπικά δρώμενα.

Με όλα αυτά, ένα κείμενο εμφανίστηκε ξαφνικά στο διαδίκτυο υπό τον τίτλο «Κωστούρος: Τα δυο πλεονεκτήματα, τα δυο λάθη και ο …Μάκαρης», με το οποίο προτρέπεται ουσιαστικά ο Χρήστος Γραμματικόπουλος να βγει μπροστά στην πολιτική σκηνή.

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Ο Κωστούρος

Όπως σημειώνουν αυτοί που σπρώχνουν τον πρώην υποψήφιο να ξαναβγεί μπροστά «Ο Κωστούρος εισερχόμενος στην δεύτερη χρονιά της θητείας του έχει δύο πλεονεκτήματα, αλλά και δύο χτυπητά μειονεκτήματα η συνολική διαχείριση των οποίων θα κρίνει πολλά, ίσως και την φημολογούμενη υποψηφιότητα Μάκαρη, ο οποίος και το δείχνει και το θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά, το πρώτο πλεονέκτημα Κωστούρου είναι ότι μετά από αρκετά χρόνια δημαρχίας του ορισμένα έργα επιτέλους ωρίμασαν και είτε υλοποιούνται, είτε σύντομα θα ξεκινήσουν, ο κόμβος στην Πειραιώς οι αναπλάσεις σε Αιγίου και στην Παλιά Πόλη είναι ορισμένα από αυτά.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η ανυπαρξία μέχρις στιγμής σοβαρού αντιπάλου, είναι γεγονός ότι μετά τον Γραμματικόπουλο δεν έχει παρουσιαστεί ο αντίπαλος εκείνος που θα φοβίσει τον Κωστούρο».

Παράλληλα έντονη είναι η κριτική στο νυν δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο και στους συνεργάτες του:
«Πάμε τώρα στα λάθη, πρώτο το πάρκο Κολοκοτρώνη, έχει κυριολεκτικά «λυσσάξει» να το αλλάξει καταστρέφοντας το επί της ουσίας και πληγώνοντας βάναυσα τόσο την πόλη, όσο και τη δική του υστεροφημία, ενώ θα μπορούσε με μια αθόρυβη μα έξυπνη υπαναχώρηση να ξεμπερδεύει.

Λάθος δεύτερο, η ανεξέλεγκτη Ράλλη, με τις γκάφες της τον καίει συνεχώς χωρίς ο ίδιος να το καταλαβαίνει. Η έλλειψη παιδείας και η μανία αυτοπροβολής της στο τέλος θα αποβούν μοιραίες για όλη την παράταξη Κωστούρου. Ο Δήμαρχος πρέπει άμεσα να βρει μια σοβαρή και με κύρος προσωπικότητα που θα εκπροσωπεί το Ναύπλιο πολιτιστικά και να τελειώνει με το.. «ανέκδοτο» Ράλλη».

 

Ο Γραμματικόπουλος

Η συνέχεια του κειμένου αναφέρεται στο Χρήστο Γραμματικόπουλο:
«Ο Γραμματικόπουλος, όπως έχουμε ξαναπεί, ήταν και είναι μεγάλο κεφάλαιο για το Ναύπλιο που όμως είναι άγνωστο αν θα ξανα-εμπλακεί με τα δημοτικά δρώμενα. Αυτά λοιπόν τα δύο βασικά πλεονεκτήματα επιτρέπουν στον Κωστούρο να κινείται πολιτικά ανενόχλητος».

 

Και ο Μάκαρης

Στο κείμενο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δεν παραλείπεται και η αναφορά στον επιχειρηματία Κώστα Μάκαρη:
«Τώρα σχετικά με τον Μάκαρη το ρεπορτάζ μας είναι πλούσιο με τα τραπεζώματα και τις συναντήσεις να δίνουν και να παίρνουν και με τον Αναγνωσταρά να τον έχει πάρει από το χέρι και να τον προωθεί.
Φυσικά ακόμα είναι νωρίς και πολλά μπορούν να συμβούν. Εμείς θα παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε».

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει και συνέχεια.
 

Η Ναυπλιακή Φωνή

Η σελίδα «Ναυπλιακή Φωνή» που δημοσιεύτηκε το κείμενο υπό τον τίτλο «Κωστούρος: Τα δυο πλεονεκτήματα, τα δυο λάθη και ο…Μάκαρης» έχει κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο (facebook) από το Φεβρουάριο του 2017, και ασχολείται με θέματα σχεδόν αποκλειστικά του Ναυπλίου. Συχνές είναι οι αναφορές στον κο Γραμματικόπουλο, αλλά και όσους ασχολούνται με τα κοινά της πόλης. Εντύπωση προκαλεί η συγκεκριμένη παρέμβαση αυτή τη χρονική στιγμή, αφού ούτε προεκλογική περίοδος είναι, ούτε υπάρχει κάτι ιδιαίτερο από την επικαιρότητα ,σε σχέση με διεργασίες για τα πολιτικά δεδομένα του Ναυπλίου. 

ΝΑΥΠΛΙΑΚΗ ΦΩΝΗ