ΚοινωνίαΑρχείο

Πως έφθασε η Πελοπόννησος στην 4η θέση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Στην τέταρτη θέση Πανελλαδικά βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν φθάσει τα 203 σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία (199 σύμφωνα με τον παρακάτω χάρτη).

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων (162), τα οποία έχουν ήδη αναρώσει από τον ιό, εμφανίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και συγκεκριμένα στην Ερμιονίδα και αφορούν κατά κύριο λόγο την δομή μεταναστών στον «Γαλαξία» η οποία εκκενώνεται σταδιακά.

Ο πλήρης κατάλογος, σύμφωνα με τον πίνακα που έχει καταρτίσει ο ΕΟΔΥ διαμορφώνεται ως εξής:

 

Τα σκήπτρα των περιοχών με τα περισσότερα καταγεγραμμένα περιστατικά όπως είναι αναμενόμενο τα κρατά η Αττική. Μέχρι σήμερα και από την αρχή της πανδημίας έχουν εντοπισθεί 1722 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 397. Η Κεντρική Μακεδονία είναι επίσης ψηλά στη λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα 226 και ακολουθεί η Πελοπόννησος με 199. Τελευταίο στη λίστα είναι το Άγιον Όρος όπου έχουν καταγραφεί 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. 298 είναι τα περιστατικά που έχουν εντοπισθεί από άτομα που δεν διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας και είναι είτε επισκέπτες για διάφορους λόγους, είτε τουρίστες.