Υπάρχει η ..εξωγήινη αράχνη που τρομάζει Άρια, Εξαμίλια, Τρίκαλα και Καλαμπάκα;
Η φωτογραφία με την εξωγήινη αράχνη που κάνει το γύρο του διαδικτύου έχει τρομάξει πολλούς στις περιοχές που αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί, όπως η Άρια στην Αργολίδα, τα Εξαμίλια στην Κορινθία και τα Τρίκαλα, ενώ ένα τελευταίο «κρούσμα» φέρεται να σημειώθηκε στο σπίτι μιας οικογένειας στο Λογγάκι Τρικάλων, αλλά και στην Καλαμπάκα.
Πόσο αληθινή όμως μπορεί να είναι μια τέτοια φωτογραφία; Μήπως πρόκειται για τερατογένεση είτε είναι προϊόν επεξεργασίας εικόνας;
Πώς μπορεί ένα τέτοιο πλάσμα να ισορροπήσει και να περπατήσει; Η ουρά με τα πόδια δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν και τα πόδια δεν γίνεται να βρίσκονται μπροστά.
Η ουρά συνήθως λειτουργεί ως αντίβαρο και όσα πλάσματα έχουν ουρά, έχουν τα πόδια σε τέτοια διάταξη, ώστε να μπορούν να ισορροπήσουν.
Με μια απλή πάντως αναζήτηση στο διαδίκτυο βλέπουμε ότι η φωτογραφία της αράχνης – Alien συναντάται σε προγενέστερη ημερομηνία από την αρχική δημοσιοποίησή της.
Πέραν τούτου, αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή την φωτογραφία θα δει ότι έχει αλλοιωθεί το σημείο του παραθύρου αριστερά από την αράχνη – τέρας, ενώ η ουρά μοιάζει περισσότερο με πλοκάμι από χταπόδι.
Όπως και να χει εφόσον πρόκειται για την αράχνη «Camel spider», η εικόνα της διαφέρει από την εικόνα της εξωγήινης αράχνης που αρχικά δημοσιοποιήθηκε.
Το «Camel spider», είναι ένα είδος πλάσματος με ένα συνδυασμό πρωτόγονων χαρακτηριστικών και σημείων υψηλής ανάπτυξης, αλλά η εικόνα του διαφέρει.
Όπως κατέγραψε η ιστοσελίδα TaMeteora.gr, την εμφάνισή της και στην περιοχή της Καλαμπάκας έκανε η γνωστή ως αράχνη – σκορπιός, για την οποία αναφέρονται όλο και περισσότερα περιστατικά στην Ελλάδα.
Η αράχνη-σκορπιός της φωτογραφίας βρέθηκε σε επιχείρηση ζωοτρόφων στην περιοχή της Καλαμπάκας, μαζί με μία ακόμη. Το μέγεθός τους ήταν 3-4 εκατοστά.
Η συγκεκριμένη αράχνη – σκορπιός (camel spider) μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά σε μήκος. Δεν είναι δηλητηριώδης, αλλά μεταφέρει βακτήρια, καθώς τρέφεται με νεκρά ζώα που βρίσκονται στο στάδιο αποσύνθεσης.
Σύμφωνα με το BBC, αν και οι αράχνες φαίνεται να έχουν 10 πόδια, άλλες έχουν οκτώ.
Τρέφονται με άλλες αράχνες, σαύρες, μικρά πουλιά και τρωκτικά. Παρά τη φήμη τους και την τρομακτική εμφάνισή τους, αποτελούν αμελητέα απειλή για τον άνθρωπο, ωστόσο τα σαγόνια τους είναι το κύριο όπλο τους.
Μια ακόμα φωτογραφία συναντάμε στο trikalavoice.gr . Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα ένα σπάνιο είδος αράχνης-σκορπιού εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Τρίκαλα.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει αναγνώστης του trikalavoice.gr σε μήνυμά του λίγο μετά τα μεσάνυχτα: “μένουμε στο Λογγάκι είμαστε μία οικογένεια με τρία παιδιά. Πριν λίγο η μεγάλη μας κόρη φώναξε τρομαγμένη ότι βλέπει κάτι στην μπαλκονόπορτα. Όταν πήγα να δω τι ήταν βρήκα μια τεράστια αράχνη περίπου 10 εκατοστά μέσα από το παντζούρι αλλά ευτυχώς έξω από τη σίτα. Βγήκα και τη σκότωσα αμέσως γιατί φοβήθηκα μήπως μπει μέσα καθώς στο σπίτι υπάρχει νεογέννητο μωρό. Αμέσως έκανα λίγη έρευνα στο ίντερνετ και ανακάλυψα ότι πρόκειται για την αράχνη σκορπιό ή αλλιώς camel spider.
Οι απόψεις για το αν είναι επικίνδυνες ή όχι διίστανται αλλά και μόνο από το μέγεθος των σαγονιών της σίγουρα θα είναι εξαιρετικά επώδυνο το δάγκωμα της ιδίως σε ένα μικρό παιδί. Το πώς βρέθηκε αυτό το είδος την Ελλάδα παραμένει μυστήριο και πόσο μάλλον στην αυλή μας”.