ΚοινωνίαΑρχείο

Δάμασαν τις φλόγες στις Κεγχρεές Κορινθίας. Εκκενώθηκαν οικισμός και κατασκήνωση

Υπό έλεγχο τέθηκε τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε πευκόφυτη δασική έκταση στις Κεγχρεές Κορινθίας.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και από την Αργολίδα. Συγκεκριμένα επιχείρησαν 79 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Αργά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση του οικισμού της Αγίας Παρασκευής και μιας παιδικής κατασκήνωσης, τα οποία δεν κινδύνευσαν άμεσα από την πυρκαγιά, όπως και το κοντινό στρατόπεδο.

Επί τόπου βρέθηκε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ως επικεφαλής κλιμακίου υπηρεσιακών στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ο οποίος δήλωσε ότι η φωτιά έχει καταπολεμηθεί και περιοριστεί.

Στην περιοχή -όπως είπε- ενεργούσε σήμερα το απόγευμα ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, όπως και επίγειες δυνάμεις, οι οποίες πρόκειται να παραμείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια τη σημερινής νύχτας, προκειμένου να διασφαλιστεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.