ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η πρόταση για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, η αποχή Χειβιδόπουλου και τα … καρφιά Καμπόσου

Χωρίς την παρουσία συμβούλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξήχθη το σημερινό δημοτικό συμβούλιο στο Άργος, με θέμα την υποβολή πρότασης για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, η οποία θα απαλλάξει το Άργος από τις ΖΟΕ.

Μία απόφαση πίσω από την οποία η δημοτική αρχή βλέπει… αμαρτίες του παρελθόντος και πολιτικές σκοπιμότητες, χαρακτηρίζοντας τα όσα είχε προαναφέρει η παράταξη Χειβιδόπουλου ως προσχήματα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Καμπόσου:

«Ο Χειβιδοπουλος με την σημερινή του στάση απέδειξε ότι ένα πρόβλημα που δημιούργησε δεν επιθυμεί να δοθεί λύση. Στη συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα την υποβολή πρότασης για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια η μείζονα αντιπολίτευση απείχε με διάφορα έωλα προσχήματα. Κρυπτόμενη πίσω από προπετάσματα καπνού που η ίδια δημιούργησε προσπαθεί να συσκοτίσει την βασική αιτία της απουσίας του κ.Χειβιδόπουλου που δεν είναι άλλη από την «ενοχή» του για την επιβολή των ΖΟΕ στο σημερινό δήμο Άργους Μυκηνών. Ο κ. Χειβιδόπουλος ήταν αντινομάρχης την περίοδο που ο Δήμος Άργους Μυκηνών μπήκε στην καραντίνα των περιορισμών των ΖΟΕ οι οποίες έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Έτσι ο κ. Χειβιδόπουλος που δεν ήθελε να ακούσει για τις πολιτικές του ευθύνες για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ταλανίζει τον τόπο μας προτίμησε να απέχει από τη συνεδρίαση στην οποία αποφασίσαμε την υποβολή πρότασης για τα ΤΠΣ τα οποία θα μας απαλλάξουν από τις ΖΟΕ που εκείνος μας έφερε.

Το πολιτικό αισθητήριο του κόσμου για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι λειτούργησε και με την επιλογή του στο πρόσωπο του Δημήτρη Καμπόσου και την απόλυτη πλειοψηφία που έδωσε στην παράταξη μας μπορούμε να αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει και τις αποφάσεις εκείνες που θα πάνε τον τόπο μας μπροστά.

Ο κόσμος για άλλη μια φορά επίλεξε σοφά».

Η εξήγηση Χειβιδόπουλου για την αποχή

Νωρίτερα η παράταξη Χειβιδόπουλου είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να απέχει από τη μεσημεριανή κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Συμμετοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών στο πρόγραμμα ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΤΠΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας».

Όπως ανέφερε η «Δυνατή Πόλη Ξανά»:

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπέγκος, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του, επιμένει στην γνωστή πρακτική των Δημοτικών Συμβουλίων, σε ώρες που καθιστούν από δύσκολη έως αδύνατη ακόμα και την συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.

Η επίκληση του επείγοντος λόγω προθεσμίας (10/07) καταρρίπτεται από την ημερομηνία έκδοσης του Προγράμματος από τον αρμόδιο υπουργό (11.6.2020) και σίγουρα δεν αναιρεί την δυνατότητα της σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου σε μη εργάσιμες ώρες, όπως ρητά έχει δεσμευθεί ενώπιον του σώματος ο Πρόεδρος.

• Επειδή το θέμα αυτό αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα του πολεοδομικού σχεδιασμού στον Δήμο μας.

• Επειδή εδώ και πολλά χρόνια το ζήτημα των ΖΟΕ εμποδίζει  την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του Δήμου μας, χωρίς καμία ουσιαστική πρωτοβουλία από την Δημοτική Αρχή για την τροποποίησή τους.

• Επειδή εδώ και πολλά χρόνια έχουν μείνει στη μέση τα ΣΧΟΑΠ των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, αφού δεν υπάρχει καμία διάθεση τα τελευταία χρόνια για την ολοκλήρωσή τους, ενώ παράλληλα δεν έχει υπάρξει καμία προσπάθεια να επανασχεδιαστούν με βάση έναν ενιαίο Πολεοδομικό Σχεδιασμό για όλο τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

• Επειδή είναι αναγκαίο να συζητήσουμε σοβαρά τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό του Δήμου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας και τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και άλλους φορείς της πόλης (ΤΕΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος).

• Επειδή θεωρούμε ότι τα Τοπικά Πολεοδομικά σχέδια μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία για έναν Πολεοδομικό Σχεδιασμό χρήσιμο και φιλικό στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ θα απέχει από την σημερινή συνεδρίαση και θα εισαγάγει (σύμφωνα με το νόμο και τον κανονισμό) ως θέμα συζήτησης σε αμέσως επόμενο συμβούλιο το παραπάνω θέμα, σε συνδυασμό με τον συνολικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό του Δήμου Άργους Μυκηνών».