ΨυχαγωγίαΑρχείο

Τι είναι τελικά αυτή η μυστήρια αράχνη – alien με το μακρινάρι;

Αρκετός λόγος έχει γίνει για την αρχική φωτογραφία η οποία συνόδευε δημοσίευμα της Βραδυνής, που αναπαρήχθη ευρέως, σύμφωνα με το οποίο ένα σπάνιο είδος αράχνης (Camel Spider) έχει κάνει την εμφάνισή του σε Τρίκαλα, Άρια Ναυπλίου και Εξαμίλια Κορινθίας.

Μία φωτογραφία που μπέρδεψε αρκετούς καθώς απεικόνιζε ένα πλάσμα που δεν έμοιαζε πολύ με αράχνη. Όμως ούτε και η Camel Spider, που έιναι υπαρκτό είδος είναι ακριβώς αράχνη, αλλά είναι ένα πλάσμα το οποίο μοιάζει περισσότερο με σκορπιό και του οποίου η εικόνα διαφέρει σημαντικά από αυτό που απεικονίζει η συγκεκριμένη φωτογραφία.

αραχνη σκορπιος

 

Όπως φαίνεται στα παρακάτω links υπάρχει στο διαδίκτυο ένα πλαστικό παιχνίδι από τη ταινία Alien το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως φάρσα και ενδέχεται η εν λόγω εικόνα να συνδέεται με αυτό.

 

 

Την ίδια στιγμή κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και καιρό η ψεύτικη φωτό: https://archive.vn/XLdOG#selection-785.0-785.276

Σε ότι αφορά την αράχνη – σκορπιό που μοιάζει με την Camel Spider, οι τελευταίες μαρτυρίες που λένε ότι την είδαν, προέρχονται απο την Καλαμπάκα και το Λογγάκι Τρικάλων.

Οι αντίστοιχες φωτογραφίες που συνοδεύουν τις σχετικές ειδήσεις διαφέρουν σημαντικά από την παραπάνω με την τεράστια «ουρά».

ΑΡΑΧΝΗ

 

ΑΡΑΧΝΗ TRIKALAVOICE

 

Δείτε από το National Geographic πως είναι η πραγματική Camel Spider.

Το είδος Camel Spider (Solifugae) ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες ως «φαλάγγιον». Ενδημεί σε ξηρά και άνυδρα κλίματα και στις μέρες μας συναντάται κυρίως στη Μέση Ανατολή και σπανιότερα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος έως 12-15 εκατοστά και παρά τη τρομακτική εμφάνισή τους, δεν έχουν δηλητήριο και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Επειδή όμως διαθέτουν σχετικά ισχυρούς σιαγόνες, μπορούν να προκαλέσουν επώδυνο δάγκωμα, αν αισθανθούν κίνδυνο, στην προσπάθειά τους να αμυνθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπάρχει η ..εξωγήινη αράχνη που τρομάζει Άρια, Εξαμίλια, Τρίκαλα και Καλαμπάκα;