ΚοινωνίαΑρχείο

Το 4ο Δημοτικό Ναυπλίου μπαίνει στον κόσμο του Erasmus μέσω του TECHNE

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ενέκρινε τη χρηματοδότηση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου για την εκπόνηση σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

Το σχέδιο ονομάζεται «Διδασκαλία μέσω Ψυχαγωγικής Εκπαίδευσης: Κριτική Σκέψη και Ανώτερες Δεξιότητες στη Νέα Εποχή» ή πιο απλά TECHNE (Teaching through Edutainment: Critical Thinking and Higher Order Skills in a New Era), έχει διάρκεια 18 μηνών και σε αυτό θα εμπλακούν 8 εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στοχεύοντας στο μέλλον, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου διερεύνησε τις εκπαιδευτικές ανάγκες του και εστίασε στον ψηφιακό προσανατολισμό του.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών του σχολείου και ο ψηφιακός εγγραμματισμός των μαθητών του σε παιδαγωγικά ορθό περιβάλλον με ενδιαφέροντα και παραγωγικό τρόπο.

Το σχέδιο αναμένεται να καλύψει τις επαγγελματικές και γνωστικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και να έχει αντίκτυπο στους μαθητές συμβάλλοντας στην απόκτηση, βελτίωση και σωστή χρήση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου εγκρίθηκε για χρηματοδότηση στο Erasmus