Site icon Αρχείο anagnostis.org

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου υποδέχεται ως κοσμήτορα τον Ναυπλιώτη καθηγητή Στέλιο Περράκη

Στέλιος Περράκης

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου υποδέχεται στους κόλπους του τον έγκριτο και διεθνούς κύρους Ναυπλιώτη νομικό Καθηγητή Στέλιο Περράκη ως Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής.

Με μια πλούσια ακαδημαϊκή πορεία και προσφορά καθώς και διοικητική εμπειρία τόσο στο Πανεπιστήμιο, όσο και σε θέσεις δημόσιας ευθύνης, η παρουσία του Καθηγητή Περράκη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου εγγυάται την ακαδημαϊκή αριστεία, την περαιτέρω αναβάθμιση του κύρους της Νομικής Σχολής καθώς και την αύξηση της διεθνούς αναγνωρισιμότητάς της.

Μερικά μόνον από τα σημεία-σταθμούς στη σταδιοδρομία του είναι τα εξης:

Στη γεμάτη με επιστημονική προσφορά  και ακαδημαϊκή του πορεία σημειώνονται τα πιο κάτω:

Η παρουσία του Καθηγητή Περράκη σε συνδυασμό με την:

συνιστούν επιβεβαίωση της ποιότητας της δουλειάς, που ήδη πραγματοποιείται στη Σχολή, εφαλτήριο για διεθνοποίηση, δημιουργία και παροχή εξειδικευμένης νομικής γνώσης, αλλά και πρόσθετες επιλογές για τη συνέχεια των σπουδών των αποφοίτων.

Η συστηματοποίηση, σε σεμιναριακό επίπεδο και στο πλαίσιο των διαμορφωτικών δραστηριοτήτων που προσφέρει το Πανεπιστήμιο στους φοιτητές του, τόσο εργαλείων προσομοίωσης -εικονική δίκη- όσο και της απόκτησης δεξιοτήτων χειρισμού και συγγραφής νομικών κειμένων, ενδυναμώνει περαιτέρω τις προοπτικές απασχόλησης  των αποφοίτων μέσα από την εξοικείωσή με τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας.

Η παρουσία των ήδη καταξιωμένων συναδέλφων, η προσθήκη νέων διακεκριμένων νομικών, η συμμετοχή σε διεθνείς Ενώσεις και δίκτυα, καθώς και η συνεχής και αδιάλειπτη διεξαγωγή των μαθημάτων και διενέργεια της μαθησιακής διαδικασίας,   τοποθετούν τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στην πρωτοπορία των Νομικών Σχολών στην Κύπρο και όχι μόνον.

Exit mobile version