ΚοινωνίαΑρχείο

Αισιοδοξία Γραφάκου για την ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Πελοποννήσου, παρά το έγγραφο της Κομισιόν

Αισιόδοξος για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου εμφανίστηκε Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, μιλώντας κατά την σημερινή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΕΔ Πελοποννήσου στην Τρίπολη, προς ενημέρωση των δημάρχων της Περιφέρειας.

Ο κ. Γραφάκος αποδέχθηκε πως το επίμαχο έγγραφο της Κομισιόν, που αμφισβητεί την ΣΔΙΤ θέτοντας εν αμφιβόλω την χρηματοδότησή του, έχει πολλά ορθά στοιχεία, επισημαίνοντας πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται ήδη την σχετική απάντηση.

Από την πλευρά του ο κ. Γραφάκος δήλωσε σίγουρος πως το έργο θα προχωρήσει απρόσκοπτα, δηλώνοντας πως «μέσα στο έτος, θα έχουμε μπουλντόζες κι εδώ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου», χωρίς να αποκλείει κάποιες μικρές καθυστερήσεις.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στο έργο, όπως άλλωστε ήταν από την αρχή, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος πως θα βρεθούν οι κατάλληλες τομές που θα προασπίσουν το συμφέρον των Πελοποννησίων και του περιβάλλοντος.

Εκτός του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, υπήρξαν και άλλοι δήμαρχοι που επιμένουν σε μια «σκληρή» γραμμή απέναντι στο έργο, υποστηρίζοντας πως το έγγραφο της Κομισιόν τους «δικαιώνει».

Ο νέος ΕΣΔΑ θα μπει σύντομα σε διαβούλευση, αφού πρώτα ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα θα βρεθούν αύριο εκπρόσωποι όλων των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων της χώρας ώστε να ενημερωθούν για τον εθνικό σχεδιασμό που αφορά τα απόβλητα, αλλά και για το σχέδιο νόμου που έρχεται και αφορά στις ενσωματώσεις κοινοτικών οδηγιών, στο εθνικό δίκαιο.

Στη σύσκεψη, θα παρευρεθεί και ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, με τον πρόεδρό του, Σταύρο Αργειτάκο, πρώην δήμαρχο Σπάρτης.

Οι δηλώσεις Γραφάκου και Καμπόσου στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης: