ΚοινωνίαΑρχείο

27 ενήλικοι μαθητές έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία στο Κρανίδι

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, παράρτημα Κρανιδίου, κάνουν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ανυπομονώντας για την επόμενη:

«Μια ακόμη σχολική χρόνια ολοκληρώθηκε

27 μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα του ΣΔΕ στο Κρανίδι.

13 ενήλικες μαθητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία την υποχρεωτική εκπαίδευση.

 

 

Μια λιτή εκδήλωση απονομής απολυτηρίων γυμνασίου, σε αυτήν τη δύσκολη και παράξενη χρονιά.

Μια γιορτή δεύτερης ευκαιρίας στην γνώση, στην εμπειρία, στην δια βίου μάθηση.

Με την παρουσία του δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γ. Γεωργόπουλου και την παρουσία της διευθύντριας του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ε. Στογιάννου και την καθοδήγηση του Διευθυντή του ΣΔΕ Ναυπλίου και του παραρτήματος στο Κρανίδι κ. Χρήστου Πολυχρονόπουλου.

 

 

Μια εκπαιδευτική δομή, ανοικτή στην τοπική κοινωνία.

Η επίσκεψη μας στο γραφείο του επιμελητηρίου Κρανιδίου εγκαινιάζει μια νέα διαρκή συνεργασία.

Αντιμετωπίσαμε τις νέες συνθήκες, εγκαινιάσαμε την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με το ιστολόγιο  μας https://sdekranidiou.blogspot.com/.

 

Αξιοποιήσαμε τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης face book https://www.facebook.com/kranidiou.sde  στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και στην ενημέρωση των ενηλίκων μαθητών μας.

Συνεχίσαμε δυναμικά, να αξιοποιούμε τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, για να ευαισθητοποιούμε την τοπική κοινωνία, για την αναγκαιότητα λειτουργίας του ΣΔΕ στο Κρανίδι, εφόσον υπάρχουν «υποψήφιοι» ενήλικες μαθητές, που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

 

Για πρώτη φορά ενήλικες μαθητές του ΣΔΕ Ναυπλίου – παράρτημα Κρανιδίου πιστοποιήθηκαν στην γνώση των Η/Υ με επιτυχία, άξιζε αυτή η προσπάθεια τους, αυτή η επιτυχία τους.

Προσαρμοστήκαμε στις υγειονομικές διατάξεις, αλλά δείξαμε και υπευθυνότητα, για να μη διακοπεί με κανένα τρόπο η εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Καλό καλοκαίρι, τολμήστε,  το ΣΔΕ στο Κρανίδι σας περιμένει …. Αν το έχετε ανάγκη».